Tekst en foto: Alinda Tukker-Van Beelen
Tekst en foto: Alinda Tukker-Van Beelen Foto:

Kliederen in de Buurtkerk!

Wassenaar - Op Eerste Paasdag, zondag 17 april, organiseert Buurtkerk Wassenaar een Kliederkerk! Wat is dan een Kliederkerk? We vragen het aan Hilde van der Sterren en Tobin Teuwisse (6 jaar). Hilde en Tobin komen allebei naar de Buurtkerk en vertellen er graag over.

Tobin, wil je ons vertellen wat we met Pasen vieren? Met Pasen vieren we dat Jezus is opgestaan, en dat we bevrijd waren van de Egyptenaren. (Hm, ingewikkeld) Dat verhaal staat in de Bijbel, dus daar kun je er meer over lezen. En daar horen we ook veel over in de kinderkerk.
En Tobin, kliederen in de kerk, wat moeten we ons daarbij
voorstellen?
Ehm, misschien een beetje rommel maken?
Hilde, jij zit in de organisatie van de Kliederkerk, kun jij er ons iets meer over vertellen?
We vieren de kerkdienst op een andere manier. Normaal ga je zingen en luisteren en nu gaan we vooral dingen doen. We werken met thematafels waarin onderdelen van het Paasverhaal terugkomen. We gaan knutselen, dingen maken, leuke opdrachten doen en spelletjes. En dan mag je inderdaad een beetje rommel maken!
Tobin: Dus eigenlijk een soort kinderkerk?
Hilde: Ja, precies! En dan samen met grote mensen. De Kliederkerk is voor jong en oud en juist heel leuk om samen te komen met opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en vrienden!
Tobin, wat zou je tegen je vriendjes willen zeggen over de Kliederkerk? Nou, ik heb ook vriendjes die niet geloven en ook niet naar de kerk gaan. Maar de Kliederkerk zullen ze vast wel leuk vinden!
Hilde, wat wil jij tegen de lezer zeggen? Als je nieuwsgierig bent naar Jezus, naar het Paasverhaal, kom kijken! Het is een van de meest toegankelijke diensten om naar toe te komen, er is een open sfeer en een ongedwongen setting. Je hoeft je niet alleen te voelen, want we gaan met elkaar het Paasverhaal beleven.
Dus, samengevat:
Zondagmiddag 17 april, Eerste Paasdag. Kliederen in de kerk van 10.15 tot rond 12.15 uur  Als afsluiting staat er een heerlijke lunch klaar voor wie wil! Opgeven is niet nodig, je bent welkom! We vieren dit feest het liefst samen met jou!