Team nieuwe sporthal, foto: René de Wit
Team nieuwe sporthal, foto: René de Wit Foto: rdw

Sloop Kievitenhal van start gegaan

De Sporthalcommissie, bestaande uit Jan Pieter Becker (voorzitter), John Spring in ’t Veld, Mildo Meijer en Willem Topper, kijkt bij het begin van de sloopwerkzaamheden van de Kieviten terug op zeven bijzondere maar ook intensieve jaren.

Wat in 2015 begon met een verzoek van de toenmalige wethouder van sport Inge Zweerts de Jong om te onderzoeken of van de twee sterk verouderde sporthallen één nieuwe gemaakt kon worden, wordt realiteit. De nieuwe sporthal is aanstaande. Becker: “Het was soms best lastig de neuzen van de politiek, de sportverenigingen, de ambtenaren en de vele externe adviseurs dezelfde kant op te krijgen”. En Topper vult aan: “Wij waren de gangmakers en ook de volhouders. Als wij er niet waren geweest, dan zou die nieuwe hal er niet gekomen zijn. Het heeft erg lang geduurd, maar eindelijk gaat de schop in de grond”. Mildo Meijer, naast lid van de Sporthalcommissie ook voorzitter van Kieviten: “Ik ben trots op onze volharding, om te kunnen bijdragen aan de sportvisie voor Wassenaar”.
Na de sloop wordt direct een aanvang gemaakt met de nieuwbouw. Als die rond augustus 2023 gereed is, volgt sloop van sporthal de Schulpwei. John Spring in ’t Veld heeft gedurende het ontwikkelproces altijd nauw contact onderhouden met de sportverenigingen. Hij is blij met de vernieuwingsslag maar ook een beetje weemoedig: “De bekende uitdrukking ‘Partir c’est mourir un peu’ gaat deels op voor de Wassenaarse zaalsportverenigingen. Na ruim 50 jaar zullen zij Sporthal de Schulpwei verlaten. Verenigingen hebben zich ontwikkeld en zijn gegroeid in die 50 jaren Schulpwei. Daar ligt bijna hun volledige geschiedenis. Maar het afscheid aldaar gaat met een grote glimlach gepaard: op naar een supermoderne, schone en veilige sportomgeving in de nieuwe sporthal. Dat moet een boost zijn voor de handballers, tafeltennissers, volleyballers en badmintonners”. De gemeente Wassenaar wordt eigenaar en Kieviten neemt de exploitatie voor haar rekening. Het nieuwe sportcomplex is ontworpen door architect Jordy Aarts van LIAG architecten en wordt energieneutraal. Becker tot slot: “Het is werkelijk een fantastisch ontwerp. Het is nog mooier dan vooraf gedacht”.