Wethouder Schokker op de dragline, Foto: René de Wit
Wethouder Schokker op de dragline, Foto: René de Wit Foto: rdw

Start sloop sporthal de Kieviten

Om te kunnen bouwen moet er eerst gesloopt worden. En de start daarvan was vorige week vrijdag toen wethouder Hubert Schokker het startschot gaf tot sloop van sporthal de Kieviten, want op die plaats zal over 5 kwartalen de nieuwe combisporthal operationeel zijn. Het dan ook tevens het startsein voor de bouw van een moderne en duurzame sporthal. Alle Wassenaarse binnensporten vinden dan daarin hun thuisbasis.
Mooi gezicht, de wethouder die met het besturen van de dragline het goede voorbeeld geeft hoe te slopen. Wethouder Schokker: “Het is een enorme mijlpaal, vandaag is echt een heel bijzonder moment, een moment ook waar we jarenlang naar toegeleefd hebben. Ik ben blij dat we dit kunnen starten en dat we een nieuwe sporthal gaan realiseren waar alle binnensporten in Wassenaar terecht kunnen. We zijn er met elkaar goed uitgekomen en nu gaan we iets moois neerzetten. Ik ben blij dat ik dit mag meemaken”. Terecht opgetogen en trots feliciteerde de wethouder alle betrokkenen maar ook de Wassenaarse sporters met deze mijlpaal.
Ook de voorzitter van Kieviten was in zijn nopjes want met de nieuwe accommodatie wordt Kieviten als exploitant van de nieuwe sporthal tevens gastheer van alle binnensportverenigingen. Voorzitter Mildo Meijer: “Kieviten is blij met de start van de sloop en we verheugen ons om straks alle binnensporten een optimale sportbeleving te kunnen bieden”. De nieuwe sporthal vervangt zowel de sterk verouderde gemeentelijke sporthal de Schulpwei als de sporthal van de Kieviten. Met recht was het vorige week vrijdag dan ook een historisch moment voor alle binnensporters in Wassenaar.