Van links naar rechts: Wim Koetsier, Hubert Schokker en Ronald Everard
Van links naar rechts: Wim Koetsier, Hubert Schokker en Ronald Everard Foto:

CDA Wassenaar wil authentieke en constructieve politiek

Op maandag 28 maart was het dan zo ver. Na vier jaar trouwe en enthousiaste dienst namen de leden van de CDA-fractie,samen met een dertiental andere Raadsleden, afscheid van de gemeenteraad van Wassenaar. Fractievoorzitter Ronald Everard en Wim Koetsier werden in een volle Raadszaal toegesproken door de burgemeester. Beiden hielden zelf ook bevlogen afscheidsredes waarin ze terugblikten op de afgelopen periode. Van het commissielid Dympnha Vree wordt vrijdag 2 april afscheid genomen.

Everard keek met enige weemoed terug op zijn ruim 11-jarige lidmaatschap van de gemeenteraad. Hij memoreerde een aantal belangrijke politieke thema’s. Hij vindt het belangrijk dat er voldoende gebouwd wordt voor de inwoners van Wassenaar, hij benadrukte dat de financiële positie van Wassenaar goed op orde is en dat hij trots was op de vele zaken die in de afgelopen periode mede door de CDa- fractie in gang zijn gezet zoals de bouw van de nieuwe gymzaal en de nieuwe sporthal. Ook benadrukte hij het belang van jongeren bij de lokale politiek. Koetsier is ruim drie jaar Raadslid geweest en benadrukte dat een Raadslid van uiteenlopende onderwerpen als de groene zone en het sociaal domein veel specialistische kennis moet opbouwen. Om een goed Raadslid te kunnen worden is de opbouw van deskundige kennis en ervaring noodzakelijk. En natuurlijk een dosis relativerende humor!
Op 30 maart wordt de nieuwe fractie van het CDA geïnstalleerd. Een goede mix tussen ervaring en fris bloed. De fractie bestaat uit de huidige wethouder Hubert Schokker en het nieuwe raadslid Saskia Ettema-Walkate. Hiernaast zullen er de komende tijd ook nog twee nieuwe commissieleden worden geïnstalleerd. Hier houden we u graag over op de hoogte, zodat u met hen kunt kennismaken.
Het CDA Wassenaar zal de komende jaren een constructieve en authentieke insteek kiezen in het politieke debat. Zowel ten opzichte van de andere partijen in de Raad als ten opzichte van de inwoners. We vinden het belangrijk om goed samen te werken met de andere fracties in de Raad. We zullen het immers samen met elkaar moeten doen. En we willen toegankelijk zijn voor de inwoners. Het is belangrijk dat de wensen, maar ook de zorgen direct naar voren gebracht kunnen worden. We zullen niet alles per ommegaande kunnen oplossen, maar we vinden het we heel belangrijk dat uw stem gehoord wordt. Alleen dan kunnen er ook vervolgens beslissingen worden genomen, die kunnen rekenen op een breed draagvlak in de Wassenaarse samenleving.