Foto: Tussen de conciërge Nico Burgman en wethouder Zweerts de Jong zitten de kinderen van de leerlingenraad Kievietschool, Foto: Kievietschool
Foto: Tussen de conciërge Nico Burgman en wethouder Zweerts de Jong zitten de kinderen van de leerlingenraad Kievietschool, Foto: Kievietschool Foto:

Geslaagde opening schoolplein van Kievietschool

Vrijdag 25 maart was de officiële opening op het schoolplein van de Kievietschool mbt. uitbreiding van de speelmogelijkheden. Hierbij waren aanwezig: wethouder Zweerts de Jong, Kirsten Keij projectleider sport-en preventie-akkoord Fit in Wassenaar, beleidsmedewerker onderwijs Sybren Huizenga. Rijk van Ommeren interim-directeur Kievietschool en Nico Burgman conciërge Kievietschool.
Initiatief gezond beweeg en leerplein op de Kievietschool: Doel van de Kievietschool: Door de pleinplakkers hebben de kinderen meer keuzemogelijkheden en worden ze geprikkeld tot spelen en bewegen.Zo worden kinderen spelenderwijs motorisch vaardiger, werken zij aan de beweegrichtlijn en wordt hun creativiteit aangesproken.Dit sluit aan bij de ambitie 'Jong en vaardig in bewegen' vanuit het sport- en preventie-akkoord Fit in Wassenaar. Bijna de helft van de kinderen in Nederland beweegt te weinig (CBS, 2021). Kinderen zitten urenlang per dag, ook op school, en spelen minder buiten. Het schoolplein is een van de favoriete plekken van kinderen om te spelen en bewegen. Een goed ingericht leer- en beweegplein kan voor meer worden gebruikt dan alleenspelen. Door de pleinplakkers van het alfabet wordt bijvoorbeeld ook de koppeling naar leren gemaakt middels bewegen.