Foto: Adelbert College
Foto: Adelbert College Foto:

Reizenweek op het Adelbert College

Daar stonden ze weer op de parkeerplaats van de school, heerlijk in het zonnetje dit keer: groepen opgewonden leerlingen en enthousiaste docenten, wachtend op de bus die hen naar een spannende locatie zou brengen voor de reizenweek. Texel, Brouwersdam, Nijmegen en Arnhem waren de gekozen bestemmingen.
Op Texel werden er veel activiteiten ondernomen die echt iets met het eiland te maken hadden. Zo zijn er lammetjes geknuffeld, zeehonden bekeken en garnalen gevangen. In Zeeland bij de Brouwersdam waren er vooral veel wateractiviteiten. Er werd gezeild, gesupt en de echte durfals gingen van de grote glijbaan de Grevelingen in. Gelukkig wel beschermd door een dubbel surfpak! In Arnhem werden er naast culturele activiteiten ook sportievedingen gedaan. De leerlingen kregen een uitgebreide rondleiding over de begraafplaats en de volgende dag was er een mooie mountainbiketocht die werd beloond met een heerlijk diner bij de Chinees.
De reis naar Zwolle werd de vrijdag voor vertrek afgezegd omdat er vluchtelingen uit Oekraïne werden opgevangen in het Buitencentrum daar. Gelukkig was er nog plek in het centrum in Nijmegen waar ook een andere groep van het Adelbert naartoe ging. Daar hebben de leerlingengelasergamed en glow-in-the-dark-midgetgolf gespeeld. 's Avonds hebben de leerlingen met elkaar pannenkoeken gegeten op de pannenkoekenboot.
Wat hebben de leerlingen het gezellig gehad en dat hadden ze verdiend na alle coronabeslommeringen. Iedereen heeft genoten van het mooie weer, het samenzijn, heerlijk weer eens buiten de school, op een geheel andere manier dan in de klas.