Foto: Kievietschool
Foto: Kievietschool Foto:

Geldinzamelactie voor Oekraïne door Kievietschool

Leerlingen van groep 5 van de Kievietschool in Wassenaar hebben de afgelopen drie weken geld ingezameld met als bestemming basisbehoeften te schenken aan gevluchte moeders en kinderen uit Oekraïne. De afgelopen weken is er volledig ingezet en keihard gewerkt aan het maken van armbandjes en muffins voor deur-aan-deur verkoop en is er zelfs door een leerling een bloemenstalletje opgezet, waarbij de opbrengst naar de inzamelingsactie gaat. Tot op heden is er € 1.304,81 opgehaald!
Uit de vele doneer acties is gekozen om de vluchtelingen op het vakantiepark Oranje (Drenthe) te helpen en om basisbehoeften te schenken zodat de moeders en kinderen bij aankomst een welkomst pakket aantreffen. Te denken aan tandenborstels, tandpasta, zeep, conserven, toiletpapier, handdoeken etc. De leerlingen weten heel goed dat vluchtelingen nu op zoek zijn naar veiligheid en alles achterlaten wat hun lief is. Dat ze hun leven weer opnieuw moeten opbouwen in een land dat vreemd voor hen is en groep 5 wilt graag steunen hierin.
Ze stellen met het ingezamelde geld zelf het welkomstpakket samen en kunnen het (met de klas) bij het afleverpunt aan Duinweg 14 in Wassenaar overhandigen. Er wordt beeldmateriaal overlegd van hun doneer actie en hierdoor komt deze actie ook heel dicht bij de kinderen. Het zo concreet mogelijk maken, zorgt dat ze deze actie hun leven lang met zich meedragen. Solidariteit en bewustwording zijn hierbij de kernwaarden. Geïnspireerd door het hartverwarmende initiatief van groep 5 zijn er andere initiatieven tot inzameling ontstaan waardoor er tot op heden nog eens € 510,00 ingezameld is. De leerlingen van groep 5 hebben dit bedrag reeds overhandigd gekregen om te gebruiken bij het samenstellen van de welkomstpakketten en zijn heel erg trots op dit solidaire domino-effect!