Dikke winst voor 3 seniorenteams Wassenaarse Volleybal Vereniging

Wassenaar - Die dikke winst geldt zeker voor het Heren1 als het Mix1 team van WVV. Beiden stuurden hun tegenstander met een 4-0 nederlaag naar huis. Ondanks dat smashes en services door de WVV-heren, veelvuldig uit werden geslagen verliep set één via 16-13 naar 20-14. Met een slimme bal stelde Alex Mayer de setwinst veilig, 25-17. In set 2 een betere service en smashes maar niet zichtbaar in de stand. VVV Delta bleef tot 14-14 naast WVV. Bij 23-20 werd het angstig voor WVV. Niet voor lang, 25-22. Set 3 verliep heel voorspoedig. Echter bij 12-4 zat plots WVV’er Hans v.d. Kleij op de grond (zweepslag). en geen invaller dus WVV met 5 man. De WVV’ers beten zich vast in het spel. Behoudend spelend kwam WVV knap tot 25-12. Set 4 dus ook zonder Hans. VVV Delta meende bij 15-18 kansen te zien om een punt te pakken. Op dat moment zorgde echter de WVV-service voor een breekpunt. Zowel door uitstekende services van Timmo v.d. Kleij en zijn broer Kilian maakte WVV de stand bij 22-22 gelijk. En won uiteindelijk ook nog met 25-23. Klasse mannen.
Dan had de Mix1 van WVV het tegen Leython heel wat moeilijker. De 4 sets werden dan wel door de WVV’ers gewonnen maar Leython bleef elke set grote weerstand bieden. Zo werden set1 en set4 nipt met 25-23 gewonnen maar ook in set2 en 3 wist Leython goed te scoren. Het fanatisme bij WVV om thuis te winnen was echter groter, 25-21 en 25-20. Bravo. Na set 1 (25-16 verlies) zag het er voor WVV-mix 2 tegen Merenwijk in Leiden zeer somber uit. Echter de gedaantewisseling van een team in de 3sets daarna kan niet groter zijn dan plots zichtbaar werd. Op de een of andere manier gaf invaller Mathieu (Robert en Jan geblesseerd) een zodanig vertrouwen dat WVV gehakt van Merenwijk maakte. Het begon door een mooie services reeks van Ana González, 0-11. Die stand werd uitgebouwd tot een 9-25 setwinst. Ongeloof ook in set3 die afgesloten werd met een 8-25 setwinst. Set4 werd een set waar WVV’er Jan-Willem van Reeuwijk altijd naar uitkijkt, 20-20 en spanning alom. Echter voor een fanatiek meelevende coach op de bank geen pretje. Gelukkig maakte WVV het bekwaam af. 21-25 en een 1-3 uit-overwinning. Geweldig. Volleyballen? Informatie via onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op wvv-wassenaar.nl