Foto: Edwin van Dongen
Foto: Edwin van Dongen Foto:

Solidariteitsbijeenkomst Oekraïne in de Dorpskerk

Wassenaar - Op zaterdag 19 maart jl. vond een solidariteitsbijeenkomst plaats in de Wassenaarse Dorpskerk voor alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Men kon een kaarsje aansteken en op ieder heel uur werd een gebed uitgesproken door, afwisselend de predikanten en representanten van diverse groeperingen uit onze samenleving. Caroline van Wilgen opende met het voordragen van een prachtig, door haarzelf geschreven gedicht. Sabine Smit-Bakker vertegenwoordigde de Herenwegschool, Lena Panova kwam namens de Oekraïense gemeenschap en Lucy Burghardt namens de jonge expats. Muzikale omlijsting werd verzorgd door Anneke Jansen zang en Rijk Jansen orgel en piano.
Twee leden van het Adam Quartet uit Amsterdam brachten door henzelf geschreven en geïmproviseerde vioolmuziek ten gehore. Ook Amnesty International was aanwezig met een kraam. Zij die hun verdriet, boosheid en zorg gestalte wilden geven en zich schriftelijk tot de Russische autoriteiten wilden wenden, konden een petitie ondertekenen of een persoonlijke boodschap schrijven aan Poetin. Amnesty International zorgt voor doorzending naar de Russische autoriteiten. Verder kon men doneren ten bate van de in Wassenaar verblijvende Oekraïense vluchtelingen. De middag werd afgesloten met het samen zingen van het lied `Ubi caritas et amor, ubi caritas, Deus ibi est ´ : ‘Waar barmhartigheid en liefde is, daar is God’.
De hele middag was het een komen en gaan van bezoekers, die even hun sympathie en solidariteit kwamen betuigen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Om 16.00 h was de kerk gevuld met bezoekers, die in gebed meeleefden met allen, die lijden onder de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Daarna kon men op adem komen op de muziek van het Adam Quartet.