Afbeelding
Foto:

HartvoorWassenaar:
De laatste ronde!!

Het is woensdagochtend en vandaag moet het artikel bij De Wassenaarse Krant zijn gearriveerd. We weten de uitslag nog niet. Maar het is best spannend. Onze belangrijkste ambitie is dat alle lokale partijen samen meer dan 50% van de stemmen krijgen. Dat is onze inzet, en als dat lukt zijn we echt tevreden. Want dan kunnen we gaan kijken of het mogelijk is om ook een goed Wassenaars bestuur in elkaar te zetten. Maar niet zonder de landelijke partijen. Een goede mix van de sterke lokale partijen en een of twee landelijke partijen is heel goed. Met als belangrijkste vragen: Is het goed voor Wassenaar, is het goed voor de Wassenaarder en: wil de Wassenaarder het? Als we dit lezen weten we het. Nadat de zetelverdeling tussen de 8 partijen bekend wordt, gaat het proces beginnen om tot een coalitie van ten minste 11 van de 21 zetels te komen. Eerst wat snuffelen aan elkaar, en dan wordt een mogelijke combinatie geboren. Meestal duurt dit 2 weken. Daarna gaat gesproken worden over de inhoud.

Maar zo ver is het nog niet. Wel zit het werk van de verkiezingscampagne er op. Nu is het moment om uit te spreken dat het campagneteam een wereldprestatie heeft neergezet. De energie, creativiteit, werklust, loyaliteit aan elkaar, samenwerking, het inspireren van elkaar is fenomenaal geweest. Omdat we samen iets willen bereiken voor Wassenaar. En het ook willen waarmaken. We durven die verantwoordelijkheid aan. Nel Westgeest, Irma van der Marel, Francoise van Leeuwen, Pasquale van Vliet, Betty Kruysmulder en Kitty Corel, plus Hans Kienstra, Ber Wesselingh, Nicolas Pesman en Arnold van Rhijn hebben met elkaar vele kilometers gelopen, vele uren gestaan, bijtende brievenbussen overwonnen, social media van voeding voorzien, posters en flyers ontwikkeld, en vele avonden bij elkaar gezeten. Dat begon in december, en de tijd is voorbij gevlogen. We willen iedereen bedanken die ons gesteund heeft, kleine dingen, grote dingen. En wat ook het resultaat wordt, we hebben er met elkaar voor gestaan!

De volgende verkiezingscampagne is alweer begonnen. Die begint altijd de dag na de verkiezingen. Dat is helemaal niet spectaculair. Het betekent dat je goed communiceert met de Wassenaarders. En je werk als raadslid doet. De wereld draait door en over vier jaar oordelen de Wassenaarse kiezers weer. En dan brengen ze hun stem weer uit. En dat moeten we hier zo houden.
HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Voor een mooi dorp.