Bijeenkomst in de Dorpskerk van Wassenaar: Solidair met Oekraïne

Ter afsluiting van alle activiteiten, die deze week door de Gemeente Wassenaar in samenwerking met de diaconieën van de verschillende Wassenaarse Kerken zijn georganiseerd. 

Daaronder vallen het inloophuis voor vluchtelingen uit Oekraïne in de Kievietkerk, het inzamelen van allerlei hulpgoederen door de scholen van Wassenaar, het onderbrengen van Oekraïense vluchtelingeni n het Van der Valk Hotel de Bijhorst.

Morgen, 19 maart van 12.00 tot 17.00 uur, zal de Dorpskerk aan het Plein in Wassenaar geopend zijn voor iedereen, die zijn solidariteit wil betuigen met alle bewoners van Oekraïne, die geconfronteerd worden met een verwoestende oorlog en met de vluchtelingen uit Oekraïne, die hun toevlucht hebben gezocht in Wassenaar.

U kunt een kaarsje aansteken voor de slachtoffers, een kopje koffie drinken en met anderen spreken over de angst en bezorgdheid rond thema’s als vrede en veiligheid.

Op elk heel uur van 12.00 tot 17.00 uur zal een gebed worden uitgesproken om te bidden voor vrede in Oekraïne. Hieraan werken mee dominee Esther de Paauw, Caroline van Wilgen, dominee Jilles de Klerk, een Engelstalige bijdrage en een Oekraïense bijdrage door mensen, waarvan de namen nog niet bekend zijn.

De gesproken gebeden worden afgesloten met een gezongen gebed door Anneke Jansen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rijk Jansen op orgel en piano. Na het 16.00 h gebed zal het Adam Quartet optreden. Vier jonge musici uit Amsterdam, boordevol talent. De middag wordt na het 17.00 h gebed afgesloten met het gezamenlijk zingen van het lied Ubi caritas et amor, ubi caritas, Deus ibi est (Nederlandse vertaling: Waar barmhartigheid en liefde is, daar is God).

Er zal ook een stand van Amnesty International aanwezig zijn. Bezoekers kunnen ter plekke een kaart schrijven met een oproep aan Poetin om de oorlogshandelingen te staken. In de kerk kan ook een gift in contanten of via een pinautomaat worden gedaan aan de Diaconie.

De opbrengst zal geheel worden besteed aan het opvangen en ondersteunen van de Oekraïense vluchtelingen in Wassenaar. Alle Wassenaarders zijn van harte welkom om op deze wijze hun steun en solidariteit te betuigen met de inwoners en vluchtelingen van Oekraïne. De toegang is gratis. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Kerkelijk Bureau – tel.nr. 070-5114068, email
info@pkn-wassenaar.nl