Afbeelding
Foto:

Succesvolle bijeenkomst ‘Omdenken’ voor de kerngroep ‘Vrijwilligers in de toekomst’

Sinds oktober is een bijzondere groep jonge vrijwilligers bezig met een project rondom ‘Vrijwilligerswerk in de toekomst’. Een project, gefinancierd en georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, dat niet alleen gaat leiden tot een handreiking voor bijvoorbeeld besturen van verenigingen en stichtingen, maar vooral voor veel gezelligheid, betrokkenheid en deskundigheid heeft gezorgd. In dit kader werd vorige week een gezellig etentje geregeld, met tevens een clinic ‘Omdenken’, gefinancierd door het lokale Sport- en Preventieakkoord 'Fit in Wassenaar'. Niemand minder dan Beer Gunster was bij de clinic in het Van Heeckerenhuis aanwezig. Zijn vader, Berthold Gunster, is dé grondlegger van het inmiddels zeer bekende begrip ‘omdenken’. Een manier van denken die kan worden aangeleerd en voor veel positiviteit zorgt.
Nadat de innerlijke mens was gevoed, werd het tijd voor de deelnemers, de jongeren in de leeftijd van 25-35 die allemaal actief zijn als vrijwilliger, om aan verschillende opdrachten mee te doen. Zo werd bijvoorbeeld het ‘ja, maar’ aangepakt en omgevormd tot een stevig ‘ja’. Het meest belangrijke dat werd geleerd is dat omdenken niet alleen het ‘aanpakken van een probleem’ is, maar dat je het probleem de oplossing laat zijn! Diverse thema’s werden besproken zoals verlangen versus verwachting, en opdrachten uitgevoerd.
Deze avond werd wederom een succesvol samenzijn voor deze groep vrijwilligers die binnenkort nog meer van zich laat horen. Zo zijn ze bezig met het maken van een handreiking om besturen van stichtingen en verenigingen tips en adviezen omtrent het vinden en binden van vrijwilligers te geven én wordt op 21 april een discussieavond georganiseerd over ‘Vrijwilligerswerk in de toekomst’. Wordt aldus vervolgd…
Iris Oostlander