Wassenaarse Post

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Kinderdagverblijf op bedrijventerrein
College gebruik uw verstand.Een kinderdagverblijf en BSO op bedrijventerrein Van Hallstraat !?! Ja zeker, u leest het goed. Dit is wat het Wassenaarse college een goed idee vindt: Een kinderdagverblijf en BSO op bedrijventerrein van Hallstraat, waar vrachtwagencombinaties van de supermarkt door de krappe bocht rijden.Trailers die achteruit door de straat rijden.Vrachtwagens die naast een toekomstige buitentuin staan te lossen. Hoogwerkers en graafmachines die worden geladen/ gelost op vrachtwagens. Meerdere garagebedrijven die proefritten maken. Dit beeld is natuurlijk niet vreemd op een bedrijventerrein waar 90 % de bestemming industrie heeft. Echter wordt het wel vreemd wanneer we dit vervolgens gaan mengen met moeders met bakfietsen, ouders die de kleine kinderen komen brengen en halen op een locatie zonder parkeergelegenheid of een trottoir.

Wij als ondernemers vinden dit levensgevaarlijk en onverantwoord! Uiteraard moet er voor elke ondernemer een plekje zijn in dit dorp, maar we moeten ons ook afvragen of deze locatie de juiste plek is. Laten we ons inzetten voor meer ruimte voor de diverse ondernemers in ons mooie dorp. College, gebruik uw verstand. Kinderen van 2 tot 12 jaar horen niet op een druk industrieterrein.
Namens alle bezorgde ondernemers op de Van Hallstraat

Trimbos Wassenaar
In de Wassenaarse krant van 18 februari2022, week 7, staat een artikel met de kop TRIMBOS WASSENAAR. De eerste regel begint met: In het parkbos Duinrell, ook wel het bosje van Pallandt genoemd, is een trimparcours gemaakt. Buiten het feit of dit trimbos hier wenselijk was richt ik mij op de foute tenaamstelling. Het bos waar door menig kind in vorige eeuw werd gespeeld heet zolang ik me kan herinneren (ik ben pas 75 jaar) het Bos van Pallandt. Enkele maanden geleden heeft de gemeente het al eens beschreven als het Katwijkseweg bos. Waarom doet een gemeente dit. Wat is hier de meerwaarde van? Ook wordt er op het in het bos geplaatste bord geschreven dat het een parkbos is. Wederom heel bijzonder want een parkbos is aangelegd bos volgens wikipedia. Hier is sprake van een strook grond met bomen wat baronesse van Pallandt ooit schonk aan de gemeente, een bestand bos dus. Daarom heb ik de vraag gesteld aan de betreffende wethouder: wilt u deze fout herstellen naar Bos van Pallandt trimparcours.
A.Groenewegen

gft inzameling
Met verbazing en ergernis heb ik de brief over de wijziging van de afvalinzameling gelezen. De gft bakken worden nu het hele jaar door om de week opgehaald. Tegelijkertijd wordt door de gemeente verwacht dat we ook etensresten in de gft bak doen. Dat zal een fijne stinkende bende worden als het mooi weer is. Kippenbotjes, visgraten, vleesresten twee weken in de gft bak in je tuin. Wie bedenkt dit. En dan ook nog vergeten de ingangsdatum in de brief te zetten. In deze verkiezingstijd worden allerlei beloften gedaan. Hopelijk zien onze nieuwe raadsleden straks in dat dit niet het gewenste resultaat zal hebben. Afvalscheiding is belangrijk maar moet ook haalbaar zijn.
Yda Matthijssen

Slavernijverleden
Ik ben het helemaal ermee eens. We mogen niet vergeten wat er 200 jaar geleden gebeurd is, want het mag natuurlijk nooit meer gebeuren. Plus het feit dat het toen normaal was en dat het over de hele wereld gebeurde. Maar dat was toen en nu leven we ineen andere tijd.

Ieder mens is vrij. We kunnen natuurlijk wel excuses aanbieden voor zaken waar we bij betrokken waren. In Nederland bv. na de Tweede Wereldoorlog. Daar is schaamte wel op zijn plaats. Want de militairen die daar gevochten hebben voor onze vrijheid zijn na afloop van alle ellende, moord en doodslag, met tegenzin ontvangen in Nederland. Het land dat als vaderland beschouwd werd. Maar ze werden niet verwelkomd door onze regering. Ze werden niet geholpen. De financiƫle steun, moest ook nog worden terugbetaald.
Hiervoor, vind ik, zou je als burgemeester of als ander regeringspersoon, excuses mogen aanbieden.
B. Van Rossum-Lange