Afbeelding
Foto:

DLW wil niet nog meer sluipverkeer

Dat Wassenaar al 55 jaar machteloos is om het sluipverkeer aan te pakken, zoals Vrienden van Wassenaar in hun debat stelden, is onjuist. Het is pure onwil geweest van de VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en LokaalWassenaar! c.q. hun voorgangers WWW en PvW om de problemen niet aan te pakken.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 presenteerden VVD Wassenaar samen met VVD Den Haag de Amsterdamse Baan. (De ondertunneling van de Rijksstraatweg in Wassenaar, de N44, werd overigens al 55 jaar geleden voor het eerst gepresenteerd). De gemeenteraad was enthousiast en er werd een lobbybudget van 100.000 € ter beschikking gesteld. Het project was goed aangekomen bij de Provincie en de Metropoolregio, het stond hoog op de prioriteitenlijst.
Wethouder Klaver van de VVD wilde halverwege de raadsperiode 2018-2022 ineens geen ondertunneling meer omdat men dat in Den Haag niet wilde. In plaats van ondertunneling zou de N44 nu afgewaardeerd worden van 2x 2 rijbanen naar tot 2x1 rijbaan. In Wassenaar zelf zou een 30 km snelheidslimiet gaan gelden. Maar zelfs dan blijven de belangrijke doorgaande wegen gewoon 50 km wegen, worden zelfs nog drukker en onveiliger. Daarnaast zal de bereikbaarheid van Wassenaar zo slecht worden dat geen middenstander dit zal overleven. De VVD bewees maar weer eens temeer dat zij niet de lokale belangen behartigen maar aan het halsbandje van Den Haag lopen.
De VVD neemt het D66 en Groen Links standpunt over dat automobilistje pesten leidt tot minder verkeer in Wassenaar. Het is duidelijk dat een lokale afdeling van een landelijke partij alleen maar een landelijk standpunt behartigt. Onze oplossing tegen sluipverkeer is ook om de doorstroming op de hoofdroute, wat de Rijksstraatweg toch is, te verbeteren en geheel te ondertunnelen. In het dorp komen bestemmingsverkeersregelingen en kentekencontroles.
Een veel gehoord argument is dat wij dit als Wassenaar niet kunnen betalen maar de N44 heet niet voor niets de Rijksstraatweg. Machteloosheid is het al 55 jaar niet, het is pure onwil. Als Wassenaar niet meer doorsneden is door de N44 (dan zijn alle wijken in Wassenaar met elkaar verbonden. Wat voor heerlijk groen Wassenaar krijgen wij dan. Wij willen dus nog steeds de N44 geheel ondertunnelen. Dit om te voorkomen dat het verkeer wat je op de ene plek naar beneden drukt, ergens anders als sluipverkeer opkomt en meer verkeersoverlast veroorzaakt en het onveiliger maakt.
Wij willen niet meer sluipverkeer in Wassenaar, U toch ook niet? Stem 16 maart 2022 DLW lijst 5