Gelijkspel voor de Wassenaarse Volleyballers

Wassenaar - Voor het Mix1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging was afgelopen vrijdag, tegen het mix team van Leython, sporthal De Bloemerd in Leiderdorp het strijdtoneel. Leython duidelijk in gevecht om plek één in de poule kon, voor de WVV-ers, weleens een taaie kluif worden. En dat bleek al snel waar te zijn. Al snel wist Leython in set 1 een verschil in punten te maken en helaas voor WVV ook vol te houden tot het einde van de set, 25-16. Ook de volgende set zag het er in eerste instantie voor WVV niet goed uit. Oeps, dat was voor WVV niet de bedoeling.
Het WVV team dat is samengesteld uit de ervaren krachten, Irene Lorjé, Kirsten Harberink, Paul Groot, Peggy Verweij, Rik Vos, en Ruud Meershoek standaard aangevuld met Erik Gijsbers en Mathieu Prins rechte de rug en het WVV spel kreeg meer kwaliteit. De opslag was in deze set nog wel wat minder maar opvallend genoeg was de aanval en verdediging prima in orde. Het was een genot om WVV zo te zien spelen. Al snel werd de stand op het scorebord in evenwicht gebracht. Tegen het einde van de set ontstond er een zenuwachtige spanning 22-22. WVV wist de set in hun voordeel te beslechten met een nipte winst van 23-25. Zeker tegen het einde van de set was set 3 vrijwel een kopie van de set ervoor. En warempel opnieuw was het WVV die aan het langste eind trok met wederom de nipte setwinst met 23-25. Woww, met set 4 in zicht een voor WVV niet verwachte 2-1 voorsprong in sets. Die 4e set had Leython nog een hoeveelheid slimme ballen en ferme smashes in huis waardoor zij net als in set één een leuke voorsprong opbouwden die zij ook nu tot het einde volhielden, 25-20. Al met al een voor WVV perfect afgedwongen 2-2 gelijkspel.
Ook volleyballen? Kom kijken op de training in sporthal De Schulpwei. Je kunt bij de senioren ook direct meedoen met die training op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. De jeugd traint van 19:30 tot 20:00 uur. Je mag vier keer geheel vrijblijvend meetrainen. Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op wvv-wassenaar.nl