Afbeelding
Foto:

Frans Micklinghoff: Waar ik mij hard voor wil maken

Sinds 1950 woon ik, Frans Micklinghoff, met veel plezier in het mooie dorp Wassenaar. Na een juridische studie in Frankrijk en Duitsland keerde ik weer terug naar mijn ouderlijk huis. Ruim 35 jaar heb ik beroepsmatig alle raads- en commissievergaderingen in De Paauw gevolgd. Het gaat om de burgemeesters Geertsema, Staab, Schoute en Van den Muisenberg plus alle wethouders en raadsleden die ik uit die periode heb leren kennen. Van hen heb ik veel geleerd.
Dankzij een archief, opgebouwd in al die jaren, heb ik veel kennis en informatie over Wassenaar verzameld. Als raadslid belangrijk om de juiste besluitvorming te nemen. Dat ik een grote betrokkenheid bij Wassenaar heb, blijkt uit de lange lijst van boeken en publicaties die ik in de loop der jaren over de geschiedenis van Wassenaar heb geschreven. Mijn grote wens is dan ook dat er een museum komt waarin iedereen de boeiende geschiedenis van Wassenaar kan volgen. Ook wil ik goed luisteren naar alle wensen, ideeën en ook ergernissen van alle Wassenaarders.
Het OZB-tarief mag niet verder worden verhoogd. Daarom pleit ik voor zuinig besturen en niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Ik denk dan ook dat de aanstaande 'opknapbeurt' van het interieur van raadhuis De Paauw best wel een tandje minder kan. De zorg voor ouderen heeft mijn speciale aandacht. Wassenaar moet een eigen ambulance krijgen en het ziekenhuis Bronovo zou open moeten blijven.
Het sluipverkeer door Wassenaar moet worden geweerd uit onze woonstraten. Nu dreigen de Storm van 's-Gravenzandeweg, de Jagerslaan, de Groot Haesebroekseweg, de Stoeplaan en Wittenburgerweg een tweede verkeersriool te worden. Dit sluipverkeer moet gestuurd worden naar de Rijksstraatweg/N44. Daarom zou de doorstroming op deze weg juist moeten worden verbeterd en zeker niet worden versmald tot twee keer één rijbaan. Ook wil ik zo snel mogenlijk het verkeersprobleem rond het Rozenplein oplossen in samenspraak met de omwonenden van de wijk Deijleroord. Aan de groei van attractiepark Duinrell dienen grenzen te worden gesteld zodat het verkeer op de Van Zuylen van Nijeveltstraat niet nog meer toeneemt.
De groene buffer tussen de bebouwing van Wassenaar en de bebouwing van de nieuwe woonwijk Valkenhorst moet minimaal 1,5 km bedragen, zoals ooit was afgesproken. En ons strand dat zou een kleinschalig familiestrand moeten blijven zonder permanente strandhuisjes. De vallei van Meijendel mag geen toeristisch attractiepark worden, maar een gebied waar de natuur wordt beschermd. De toeristenbelasting mag worden
verhoogd.