Bart Boon
Bart Boon Foto:

Lokaal Wassenaar: Bart Boon zoekt de samenwerking

Geboren en getogen in Wassenaar ging Bart Boon, na een opleiding in Delft als planoloog en stedenbouwkundige, als adviseur werken bij verschillende gemeenten en heeft hij veel ervaring opgedaan als raadslid. “Het gaat altijd om de inhoud in de lokale politiek, om voors en tegens af te wegen, en nooit om de persoon of personen”, Met persoonlijke ambities vanuit eigen belang kan ik niets, ik ga voor de zaak en de inhoud.”

Welke punten zijn voor jou belangrijk?
Bart: "Voor mij zijn dat de volgende punten:
Onderhoud: Op peil houden van de kwaliteit van de openbare ruimte en groen. Vanzelfsprekend geldt dat voor de renovatie van de landgoederen De Paauw, Backershagen en Rust en Vreugd. Maar ook de andere parken en groen in het dorp moeten worden onderhouden. In noord is veel achterstallig onderhoud van het Weteringbos, de parken bij de vm Huibregtse school en Parklaan en ander groen.
Ontwikkelingen: Nieuwbouw moet passend zijn en aansluiten bij de directe omgeving. Bouwen van woningen waar dat nog kan en waaraan behoefte is, met voorrang voor Wassenaarders. Het vraagt om creativiteit en deskundigheid van het gemeentebestuur om daarbij niet het (groene) karakter van Wassenaar aan te tasten.
Verkeer: De verkeersveiligheid staat voorop. Daarnaast moeten knelpunten als Rozenplein en Lange Kerkdam bij N44 structureel worden opgelost bijvoorbeeld door ongelijkvloerse kruisingen en tegengaan van sluipverkeer door het dorp."

Hoe kijk je aan tegen het functioneren van de gemeenteraad?
"Voordat besluiten genomen worden door de gemeenteraad moet worden geluisterd naar de mening van inwoners en belanghebbenden. Samen zijn we verantwoordelijk en kunnen keuzes worden gemaakt. Dat betekent zoeken naar overeenkomsten en niet naar verschillen, anders bereiken we niks. Dan is het nodig dat iedereen in de raad een bijdrage levert en niet alleen maar tegenstemmen zoals verschillende lokale partijen doen. Wij hebben dat de afgelopen jaren gedaan door met veel initiatieven en voorstellen te komen."

Wat is jouw rol hierbij?
"In de afgelopen vier jaar heeft Lokaal Wassenaar o.a. deze voorstellen ingediend:
- Eerst de bodemvervuiling bij de gemeentewerf aanpakken en dan pas plannen maken met de buurt.
- Bouw van woningen bij de vroegere Den Deijlschool, alleen als die passen in de omgeving.
- Behoud en inrichting van de groene zone bij Valkenburg
- Inspraak bieden op het verkeersplan en niet zomaar een paar wegen 30 km maken.
Ook de komende jaren wil ik hier met mijn ervaring aan bijdragen. U kunt op mij rekenen en ben altijd bereikbaar."
Lokaal Wassenaar, lijst 3