Henri Hendrickx, foto: René de Wit
Henri Hendrickx, foto: René de Wit Foto:

Henri Hendrickx: “Wij vinden dat iedere VVD-er het recht heeft op een beter alternatief”

Hart voor Wassenaar is niet meer weg te denken uit de lokale politiek. Opgebouwde ervaring en heldere standpunten maken de partij duidelijk zichtbaar in de gemeenteraad. Aan het woord de lijsttrekker van Hart voor Wassenaar, Henri Hendrickx.

Door Jan Pieter Becker

“Een duidelijke trend is de groei van lokale partijen en dat gaat door. In 2002 hadden VVD en CDA samen 17 van de 21 raadszetels, nu zijn dat er nog 9. Hart voor Wassenaar behaalde een jaar na oprichting bij de verkiezingen van 2014 direct een zetel. Dankzij onze enorme inzet behaalden we in 2018 drie zetels. Er was toen sprake van zetelroof maar daar zijn we niet bij blijven stilstaan. Wij kijken naar de lange termijn. Lokale partijen gaan weer winnen, onze ambitie is vijf zetels. Hart voor Wassenaar komt met een ijzersterke kandidatenlijst. We zijn er de afgelopen vier jaar met veel energie tegenaan gegaan en nu zullen we zien wat de kiezers van ons vinden. Het echte thema voor Wassenaarders zal, meer dan ooit, de keuze voor een Wassenaarse partij of voor een landelijke partij zijn. Wij vinden dat iedere VVD-er het recht heeft op een beter alternatief, een alternatief dat past bij ALLE Wassenaarders.”.
Henri Hendrickx: “Het gaat niet goed, het moet heel veel beter. In 2017 had Wassenaar 45 miljoen op de bank, daarnaast is voor 10 miljoen onroerend goed verkocht. Eind volgend jaar staat er nog maar 1 miljoen op de bank. De tekorten stapelen zich op, te veel om op te noemen: WMO, meer dan een miljoen tekort op jaarbasis, jeugdzorg, miljoenen tekort, wat te denken van de vele extra kosten die gemaakt worden voor de steentjes in de Langstraat, ons Raadhuis, het Haventerrein, de hoge kosten voor de vele juridische procedures die gevoerd worden. Hart voor Wassenaar is duidelijk: wat goed is moeten we behouden, wat verbeterd kan worden moeten we zeker verbeteren”.
De lijsttrekker gaat verder: “Als zelfstandige gemeente moet Wassenaar ook zelfstandig beslissen. Het is verbazingwekkend te zien wat de provincie allemaal oplegt aan Wassenaar. Kijk naar de plannen voor nieuwbouw aan de Middelweg, hele appartementencomplexen moeten daar komen, zonder inspraak van de omwonenden. Dat kan niet! Ook moeten er 1000 woningen worden gebouwd, provincie wil de plannen zien, zelfs welke woningen. Hart voor Wassenaar vindt maximaal 500 woningen erbij in de komende jaren meer dan genoeg”.
Henri Hendrickx: “Hart voor Wassenaar gaat de komende vier jaar veel speerpunten realiseren zoals het verbeteren van het sluipverkeer en verkeersoverlast. Afgelopen vier jaar is er niets aan gedaan. Nog een speerpunt: Wassenaarders krijgen het eerste recht op wonen in Wassenaar. Ander speerpunt: Er moet meer naar de inwoners van Wassenaar geluisterd worden. Maar ook het respect voor Wassenaarders moet echt verbeterd worden. De leefbaarheid in het dorp en in Wassenaar Noord moeten sterk verbeteren”.