Foto's met onder andere de Kraamactie en Hubert en Saskia fietsen met dochters in Fietslichtjesparade
Foto's met onder andere de Kraamactie en Hubert en Saskia fietsen met dochters in Fietslichtjesparade Foto:

CDA Wassenaar: Vol op campagne voor alle generaties Wassenaarders!

Zaterdag 26 februari was iedereen al vroeg in touw en waren de CDA-kandidaten van de partij om flyers uit te delen bij onze kraam. Het CDA-groen fleurde de Langstraat flink op. Wij hadden prettige gesprekken, kregen mooie vragen over onze plannen en deelden vele flyers uit.

Onze historische wandeling 's middags was een succes dankzij Peter ten Arve, die zijn enorme kennis van de geschiedenis van een "dozijn historische panden” in het dorpscentrum met ons deelde. De grote groep deelnemers (11-88 jaar!) ging verrijkt naar huis. Dit was letterlijk de eerste stap om aandacht te vragen voor de geschiedenis van Wassenaar en ons rijke culturele erfgoed. Koesteren van deze geschiedenis en het erfgoed vindt het CDA van het grootste belang en vandaar ons voorstel om een "Museum van Wassenaar” op te richten. Wij willen daar snel mee aan de slag.

Het traditionele Lijsttrekkersdebat op 2 maart in De Warenar bood Hubert Schokker de gelegenheid om de speerpunten van het CDA uit te dragen en toe te lichten. In het debat sprak hij over de oplossingen van het CDA voor verkeer en de prioriteit voor verkeersveiligheid, de noodzaak voor solide gemeentefinanciën, de behoefte aan een breed sociaal beleid met focus op preventie om de kosten betaalbaar te houden en natuurlijk betaalbare woningen voor jong en oud. En voorrang voor het klimaat met ons initiatief voor een burgerberaad. Tijdens de Politieke Markt spraken wij hierover met vele belangstellenden.
In het komende Sportdebat op 9 maart zal Saskia Ettema-Walkate (nr 2) het belang van sport voor alle generaties benadrukken. Dit gaat om gezondheid, mentaliteit, maar ook om elkaar ontmoeten en leren kennen. Het CDA maakt zich al decennia lang sterk voor goede sportvoorzieningen in ons dorp. De bouw van de nieuwe gymzaal aan de Burmanlaan en de sporthal bij De Kieviten zijn hier het bewijs van. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat sport verslaving en depressie voorkomt. Ook daarom is investeren in kansen voor álle inwoners om te kunnen sporten belangrijk. Dat is waar het CDA zich voor wil inzetten.

Waar kunt u het CDA vinden de komende week:
Zaterdag 5 maart in de Langstraat met koffie
Dinsdag 8 maart op de markt
Woensdag 9 maart bij het Sportdebat in het Sterrenbad
Donderdag 10 maart het Lijsttrekkersdebat van Unity TV
Kennis maken met onze kandidaten? Mail naar
secretariaat@wassenaar.cda.nl