Kika Sprangers, foto: Karen van Gilst Fotografie
Kika Sprangers, foto: Karen van Gilst Fotografie Foto: Karen van Gilst Fotografie

Het Kika Sprangers Quintet zondagmiddag 13 maart op het podium van jazztheater Het Deijlerhuis

Wassenaar - De integriteit van de sound, dat is waar muziek begint. Saxofoniste Kika Sprangers raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Als muzikante is Kika tijdens een optreden één met haar instrument, de sax vormt als het ware een deel van haar lichaam.  

Maar het het zijn niet alleen de door Kika voortgebrachte klanken op de sax die menig luisteraar in vervoering brengen. Ook haar eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën, soms gepaard gaande met spetterende grooves, zijn bijzonder. In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. Haar eerste EP “Leaves of Lily” met eigen composities kreeg vier sterren in het Parool en Sprangers werd omschreven als “een persoonlijkheid met een volwassen geluid, flair en bevlogenheid.”
In 2018 werd ze benoemd tot Young Vip. In het kader van deze titel toerde ze met haar kwintet en Large Ensemble langs vele gerenommeerde jazzclubs en –festivals. De naam Kika Sprangers was vanaf die tijd geen 'aanstormend talent' meer, maar een volwassen podiumpersoonlijkheid die zich in alle opzichten als jazzmuzikante heeft weten te ontwikkelen. Dit concert brengt Kika één van de spannendste zangtalenten van dit moment mee, Anna Serierse. Overal waar Anna heeft opgetreden, oogstte ze alom lof over haar timing, swing, bereik en improvisatietalent. Anna Serierse zingt geen jazz, ze i s jazz in iedere vezel van haar lichaam.
Maar vlak de rest van de bezetting van het Kika Sprangers Quintet niet uit! De solisten Kika en Anna floreren bij de kwaliteit van hun begeleiders. Bassist William Barret doet als vervanger van Allessandro Fongaro met zijn solide en prachtige spel in geen enkel opzicht voor hem onder. Drummer Willem Romers kiest zijn ritmische accenten op het juiste moment en tenslotte zorgt toetsenist Koen Schalkwijk voor de noodzakelijke harmonieën met zijn mineur- en majeurakkoorden op de akoestische – en electrische Würlitzer piano. Zelf zegt Kika het zo: "Het is een band met vijf leiders die elkaar uitdagen om zo het beste in elkaar naar boven te halen".Jazz Sociëteit Wassenaar is daarom trots het Kika Sprangers Quintet op zondagmiddag 13 maart a,s, op ons jazzpodium te mogen verwelkomen.
Graag tot ziens in onze nieuwe JSW-jazzclub aan de Hofcampweg 3 te Wassenaar!
Voor nadere info en kaarten:
jazzsocieteitwassenaar.nl
Hans Groeneveld