Foto: René de Wit
Foto: René de Wit Foto: rdw

Bij het strand op zoek naar de snacks van Verhoek!

Wassenaar - Hoe kun je het toch treffen om een nieuwe zaak te starten op het strand met een heerlijk zonnetje en dat eind februari! Dat gebeurde afgelopen zaterdag bij de nieuwe snackzaak van de broers Verhoek. Na hard werken in de afgelopen weken is er een schitterende zaak te zien die er werkelijk fantastisch uit ziet. Om 10.00 uur was de eerste klant meteen aanwezig voor een lekkere kop koffie en de vele voorbijgangers op weg naar het strand hadden heel veel complimenten voor de mooi verbouwde zaak. Het is voor de strandopgang een echte blikvanger geworden en je kunt er haast niet voorbij om toch even iets te nuttigen en te zitten lekker op het terrasje naast de kraam in de zon.

Door John Schrader

Enzo heeft er samen met zijn broer iets heel moois van gemaakt. Hij vertelt dat een droom uitkomt, want een aantal jaren terug hadden zijn ouders naast deze plek jarenlang een fruit- en groentekraam. Enzo heeft er als kleine jongen maar wat vaak gespeeld en rond gelopen; zijn broer en hijzelf zijn er als het ware opgegroeid. De komende weken zijn ze ieder weekend open vanaf 9.00 uur en bij mooi weer ook op andere dagen. Enzo vertelt ook met veel trots over de nieuwe koffiemachine met verse Italiaanse bonen en koffie; later al proevend van de koffie blijkt dat die trotsheid er mag zijn. Een heerlijk bakkie!
Zijn ouders die nog steeds een groente- en fruitzaak hebben, leveren aan diverse strandtenten van Hoek van Holland tot aan Katwijk toe. Ook in Wassenaar wordt aan de strandtenten geleverd en bij de kraam van Verhoek zijn de verse producten eveneens aanwezig; zo kan de frites natuurlijk niet beter met de eigen aardappelen. Het idee is ook al geboren om in de zomer de verse fruitsalade te verkopen en mocht het nog wat kouder worden in maart en april dan komt daar een lekkere verse soep en een broodje rookworst. Om 11.00 uur gaan dan de pannen aan en kunnen andere snacks worden gekocht zoals patat, een kroket, een lekkere hamburger of een heerlijke tosti voor een leuke prijs.
Enzo en zijn broer willen graag lekker aan de (Wassenaarse) slag; de coronatijd heeft lang genoeg geduurd en het thuis blijven moeten we snel achter ons laten, vindt hij. Ze hopen op een mooie zomer met ouderwetse lange dagen en vele bezoekers en klanten uit Wassenaar en omgeving. En uiteraard straks ook veel toeristen uit o.a. Duinrell. De broers Verhoek zijn er klaar voor en kijken uit naar uw bezoek (aan de kraam van Verhoek)!