Afbeelding
Foto:

CDA: Ook met hart voor
Wassenaar-Noord

We wonen in Wassenaar in het groen en bij de duinen. Vaak is het genieten in Wassenaar, maar een plek die absoluut veiliger moet is het Rozenplein. Fractievoorzitter Ronald Everard: “We praten al veel te lang over het Rozenplein.. Het plein is te druk en gevaarlijk voor fietsers, daar moet op korte termijn iets aan gedaan worden. Dagelijks zie ik het bijna misgaan, maar geen actie. Denk aan stoplichten, omleggen van fietspad, tunnel, maak een plan en doe iets! Niet wachten tot het te laat is en dan allemaal huilen.”

Iets verderop en een bestemming van veel verkeer over het Rozenplein, de Amerikaanse School (ASH). De ASH wil groeien en heeft daarvoor de Deijlerhoeve gekocht – aan de overkant van de Deylerweg. Plannen zijn ambitieus met extra bebouwing van meer dan 10.000m2. Raadslid Wim Koetsier: “En dit in de groene zone, die we zo graag groen willen houden en waar geen enkel huis aan het Amonslaantje meer bij kan. Dit gaat het CDA te ver. Wij spreken ons helder uit in het verkiezingsprogramma. We zijn geen voorstander van uitbreiding van de Amerikaanse school of verdere internationalisering van ons dorp. We zijn benieuwd wie er echt hart hebben voor Wassenaar. Mogelijke uitbreiding heeft niet alleen met de natuur en het groen te maken, maar ook met het te veel aan autoverkeer. Ga kijken hoe je op het bestaande terrein kan optimaliseren en stop met de te grote plannen on het volle Wassenaar-noord.“
En in de groene zone valt nog meer werk te verzetten en kansen te benutten. De afvallocatie van Avalex ligt midden in de groene zone en moet daar gewoon weg. Ook hier wordt al zo lang overgesproken en ja, het zal niet eenvoudig zijn om een nieuwe plek te vinden, maar waar een wil is is een weg. Verhuizing van Avalex zal een absolute oppepper voor het gebied zijn en een mooie ontsluiting creeeren richting het Valkenburgse meer en meer ruimte geven aan biodiversiteit en recreatie. Dubbele winst voor Wassenaar. Ook hotel Wassenaar aan de rand van de groene zone verdient een andere bestemming. Fractievoorzitter Ronald Everard: Ik werk zelf voor een grote woningbouwcorporatie in de regio en ervaar dagelijks de woningnood. Er zijn woningen voor vele doelgroepen nodig in Wassenaar en zeker voor jongere starters met lage en middeninkomens. Als CDA willen we de woningbehoefte voor Wassenaarse jongeren graag invullen en zien hotel Wassenaar als een prima transformatielocatie voor starterswoningen.”