De kampioenen, achterste rij vlnr: Sam, Fabian, Friso, Jelle (die inviel voor Hidde), Raf, Olis, Eber en Boaz voorste rij: Justus
De kampioenen, achterste rij vlnr: Sam, Fabian, Friso, Jelle (die inviel voor Hidde), Raf, Olis, Eber en Boaz voorste rij: Justus Foto:

HGC JD2 zaalkampioen

Wassenaar - Nadat storm Eunice in Delft en Rotterdam ballonhallen met de grond gelijk had gemaakt, stond die van HGC gelukkig nog fier overeind. In dit laatste weekend van de zaalcompetitie speelde HGC JD2 in eigen huis onder aanmoediging van enthousiaste ouders.

De competitie was enigszins gemankeerd door de coronamaatregelen, maar gelukkig hebben de jongens toch nog acht van de in totaal twaalf wedstrijden kunnen spelen. Deze laatste twee wedstrijden waren spannend omdat er in de poule een nek-aan-nekrace was tussen de nummer 1 (HGC JD2) en 2 (Zoetermeer JD2). Deze twee teams stonden zondag tegenover elkaar. HGC startte goed met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Zoetermeer herpakte zich en kreeg de smaak zelfs zo te pakken dat ze met 3-1 wonnen. Het kampioenschap leek hierdoor verkeken, maar toen moesten Zoetermeer en Alphen en Alphen en HGC nog tegen elkaar. Tot ieders verrassing won Alpen JD2 met 7-2 van Zoetermeer JD2. Daardoor kon HGC toch weer kampioen worden, mits er werd gewonnen van Alphen. De spanning was om te snijden. De Alphenaren hadden bijzonder goed gespeeld tegen Zoetermeer dus ging HGC dit wel redden?
En ja dat gingen ze redden! Al in de eerste minuut scoorde HGC, snel gevolgd door een tweede doelpunt. De toon was gezet. Alphen had zeker een paar mooie aanvallen, maar keeper Friso hield ze er allemaal uit. De eindstand was 5-0 voor HGC. En zo werd HGC JD2 alsnog kampioen. Zoetermeer had weliswaar evenveel punten, maar het doelsaldo van HGC lag met 16 ver boven dat van Zoetermeer (6).