Ben Paulides, foto: Jan-Pieter Becker
Ben Paulides, foto: Jan-Pieter Becker Foto:

Ben Paulides, lijsttrekker DLW: “Als alles een beetje minder kan dan kan er veel meer”

Hij kwam in 2010 in de raad en was in 2011 oprichter van Democratische Liberalen Wassenaar (DLW), veroverde in 2014 bij de gemeenteraadsverkiezingen één zetel. Na 4 jaar hard werken werd hij in 2018 beloond met een extra zetel. Helaas kon DLW niet van de winst profiteren, omdat nummer 2 van de kandidatenlijst zich voor de verkiezingen al afsplitste. Inmiddels zitten voor hem er weer vier jaar van extreem hard werken op en de nieuwe verkiezingen zijn aanstaande. Zijn enthousiasme en inzet is nog als toen hij begon. Aan het woord, de lijsttrekker van de Democratische Liberalen Wassenaar, Ben Paulides.

Door Jan Pieter Becker

“Heb er nog heel veel zin in om dingen ten goede te keren maar maak me wel zorgen over de zelfstandigheid. Ons ambtenarenapparaat is niet op orde, er is te veel inhuur. Als ze eindelijk kennis over Wassenaar vergaard hebben dan vertrekken ze weer. Wat ook opvalt, er is geen collectief geheugen meer, niet in de gemeenteraad of bij het college of ambtenarenapparaat. Ik ben blij met Leendert de Lange als burgemeester maar hij kan het ook niet zonder sterke raad en goede wethouders. Ik ben voorstander van een raadsbreed programma. Immers, alle partijen zijn het voor 98% met elkaar eens maar slechts een paar vormen op dit moment een coalitie en houden elkaars hand vast. De oppositie is vleugellam. Slechte voorstellen worden klakkeloos aangenomen. Er is geen dualisme, coalitie en college zitten op dezelfde stoel waardoor het college niet gecontroleerd wordt”.
Ben vervolgt zijn verhaal: “Er zijn plannen de Rijksstraatweg te versmallen maar dat leidt tot meer sluipverkeer. Gebruik een hoofdweg waarvoor hij bedoeld is. DLW is voorstander van een selectief toegangssysteem, wie Wassenaar inrijdt en te snel weer verlaat krijgt een boete. Iets anders, laat handhaving werk doen waarvoor ze zijn aangenomen. Helaas wordt er nauwelijks gehandhaafd en dat kan natuurlijk niet. De Warenar moet blijven en gemeentelijke diensten en een museum kunnen er gehuisvest worden. Heel belangrijk voor ons is ook het behoud van de politiepost”.
Ben: “DLW heeft een sterke kandidatenlijst, alle expertises zijn vertegenwoordigd. Wat zou het mooi zijn als DLW 4 of 5 zetels haalt in de nieuwe gemeenteraad. Er zal beter op de kosten gelet worden, onzinnige onderzoeken worden stopgezet. Deze coalitie heeft megalomane plannen. Door deze plannen moet er binnen drie jaar voor het eerst geleend worden. De belastingen zullen sterk stijgen door torenhoge afschrijvingskosten. En dan de renovatie van het interieur van raadhuis de Paauw, de kosten gaan nu al richting de 15 miljoen, Belachelijk om het pand te herstellen naar hoe het vroeger was. Prachtig, maar niet tegen elke prijs, er hoeven geen 9 verflagen van de wand gehaald te worden, dat kan best een tandje minder. Kostenbeheersing wordt het devies: als alles een beetje minder kan dan kan er veel meer”.