Marian Noordover (links), Emmy van der Wilk (midden) en Leo Elshout (rechts), Foto: John Schrader
Marian Noordover (links), Emmy van der Wilk (midden) en Leo Elshout (rechts), Foto: John Schrader Foto:

Deuren van de St.Jozefkerk gaan bijna dicht

Nog een paar weken en de deuren van de St.Jozefkerk gaan definitief dicht. Het valt de mensen van de St.Jozefparochie zwaar, maar de realiteit is niet anders. Op zondag 20 maart a.s. zal de kerk aan de eredienst worden onttrokken. Voor Emmy van der Wilk, Marian Noordover en Leo Elshout betekent dit samen met nog vele anderen een heel drukke tijd waarin nog veel geregeld moet worden.

Door John Schrader

Zo wordt er eerst toegewerkt naar het Open Huis op zaterdag 12 maart. Dan zal de kerk helemaal open zijn en kunnen parochianen en andere belangstellenden in iedere ruimte kijken en zien wat er in het hele kerkgebouw nog aan nevenruimtes is. Van 10.30 tot 15.00 uur is er dan overal toegang en zullen rondleidingen gegeven worden. Voor de mensen die wat slechter ter been zijn, zal er een film van de ruimtes worden getoond. Daarna volgt de laatste week van voorbereidingen op het afscheid. Na bijna 60 jaar zal het kerkgebouw sluiten en zal er gebouwd worden aan een nieuw gezondheidscentrum. Op zaterdag 19 maart wordt er een groots afscheid georganiseerd voor de parochie. Op deze dag waarop ook het feest van St.Jozef wordt gevierd, hoopt men dat velen bij het afscheid de herinneringen kunnen proeven en zien. Van 14.00 tot 16.30 uur is er dan het parochiefeest met de gelegenheid om vele fotolijsten te kunnen bekijken met foto’s van de verschillende feesten, de bouw van de kerk, de werkgroepen met de vele vrijwilligers en de pastoors en andere voorgangers in de kerk. Via dit krantenstukje wordt ook gevraagd of mensen nog leuke foto’s hebben die dan opgehangen kunnen worden. Ook kunt u, indien u foto’s ziet die u graag wilt hebben, die foto’s van de muur afhalen en meenemen, op zaterdag 19 maart.
De pastorie is maandag t/m vrijdag open vanaf 09.30 tot 12.00 uur om foto’s aan te leveren. Vergeet u vooral niet de foto’s te bewonderen die gemaakt zijn in de periode 1930–1962, het ‘’Rijke Roomsche Leven’’ in volle glorie! Op zondag 20 maart volgt dan de laatste Eucharistieviering in de St.Jozefkerk. In deze mis zal de bisschop van Rotterdam, Monseigneur van den Hende, voorgaan samen met pastoor Franken en de diakens Brink en Winnubst. Gezongen zal worden door de koren Semper Fidelis en de cantores van de Magnificat. Na afloop van deze speciale viering zal in processie naar de St.Willibrorduskerk worden gelopen; tijdens deze processie worden de ciborie, de Godslamp, de altaarsteen met relikwie, het Evangelieboek en het kruis meegenomen. Bij de St.Willibrorduskerk zullen de meegenomen spullen in ontvangst worden genomen en zal het koor Pro Deo een korte Vesper zingen.
Op zondag 27 maart zal een welkomstviering zijn in de St.Willibrorduskerk, alwaar de parochianen van de St.Jozefkerk speciaal welkom zijn. Tot eind mei zal ook op zaterdagavond een eucharistieviering zijn, naast de viering op zondagmorgen. Kortom, nog veel te regelen; Emmy, Marian en Leo hopen op een goed afscheid in het weekend van 19 en 20 maart en kijken uit naar een bomvolle kerk met een mooie afscheidsmis. Hopelijk gooit corona dan geen roet meer in het eten! Belangrijk is wel om voor 19 en 20 maart tijdig aan te melden; dit kan via secretariaat@sintjozefwassenaar.nl