Op de foto v.l.n.r. achterste rij Quinten en Maximillian, op de voorste rij Sebastian, Bauke en Matthijs.
Op de foto v.l.n.r. achterste rij Quinten en Maximillian, op de voorste rij Sebastian, Bauke en Matthijs. Foto:

KNZB-prestatiemedailles voor WZK-zwemmers

Wassenaar - Ieder jaar looft de KNZB-prestatiemedailles uit voor zwemmers die in een bepaalde periode de beste prestatie van Nederland hebben geleverd. De gouden medailles zijn voor de absolute top, de zwemmers die namens ons land deelnemen aan Olympische Spelen, WK’s en EK’s. De zilveren medailles zijn voor de zwemmers die bij de beste 10 van Nederland horen, ongeacht de leeftijd. En de bronzen medailles zijn voor de zwemmers die bij de beste 10 van hun eigen leeftijdscategorie horen.
WZK heeft de meeste seizoenen wel één of twee zwemmers die een dusdanig prestatie hebben geleverd dat ze in de prijzen vallen. De verrassing was dan ook groot dat dit keer maar liefs vijf zwemmers in de prijzen vielen. Deze zwemmers zijn afgelopen week in het zonnetje gezet in het bijzijn van alle WZK-zwemmers en trainers.
Het was al bekend dat WZK-zwemmers het vaak goed doen op de 1500m vrije slag en dat bleek ook bij het toekennen van deze medailles. Vier van de vijf zwemmers kregen hun medaille door hun prestatie op deze afstand. Maar er was ook één kandidaat die zijn medaille ontving op basis van een 200m rugslag. Een technisch lastig programma en mooi dat WZK ook goede zwemmers op dit nummer heeft.
Er werden bronzen medailles uitgereikt voor de 1500m vrije aan Bauke Vledder, Matthijs de Rooij en Sebastian Lopes Cardozo. Quinten Nieuwenhuis ontving zijn bronzen medaille voor zijn prestatie op de 200m rugslag. Maximillian Lopes Cardozo was de nummer 10 van Nederland op de 1500m vrije slag waardoor hij een fraaie zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.
Onder luid applaus van hun ploeggenoten konden deze zwemmers hun medaille in ontvangst nemen.