Afbeelding
Foto:

12 maart inzameling voedselbank door Lions Wassenaar de Pauw

Wassenaar - Op 12 maart zullen leden van de Wassenaarse Lions club de Pauw wederom een inzameling houden voor de voedselbank. Albert Heijn, Dirk, Jumbo en Aldi hebben hun medewerking toegezegd. In deze supermarkten kan iedereen die boodschappen doet op deze dag geselecteerde houdbare producten aanschaffen tegelijk met de eigen boodschappen. De producten voor de Voedselbank worden na de kassa verzameld, ingepakt en getransporteerd naar het uitgiftepunt van de voedselpakketten.
De Voedselbank Wassenaar is in 2011 opgericht en is aangesloten bij Voedselbanken Nederland. De organisatie beschikt momenteel naast 4 bestuursleden over nog 11 vrijwilligers. Deze verzorgen de intake van nieuwe cliënten, de periodieke heronderzoeken en het transport, de inkoop, de sortering en het uitdelen van de goederen
De Voedselbank Wassenaar werkt als organisatie nauw samen met zoveel mogelijk instanties en kerken in Wassenaar en de regio. Met name de maatschappelijke instellingen zijn hierbij van belang door hun contacten met de doelgroep van de Voedselbank. Zij verwijzen mensen door die in aanmerking komen voor een pakket. Wekelijks deelt de Voedselbank Wassenaar 30 pakketten uit.
Uw bijdrage op 12 maart zal zeer worden gewaardeerd!