Maarten Ferguson
Maarten Ferguson Foto:

Het jubileumgevoel van…Maarten Ferguson

Voorschoten - Voorschoten’97 bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. In deze rubriek stellen we echte clubmensen voor. In deze editie Maarten Ferguson, in 1997 samen met zijn broer Matthijs het eerste combi-lid van de club.

Naam: Maarten Ferguson (36)
Beroep: Ik heb de opleiding communicatie gevolgd op het HBO in Den Haag. Momenteel werk ik als campagnemanager bij de Consumentenbond.
Voorschoten: Het dorp is mijn thuis! Bijna mijn hele familie woont in Voorschoten. Ik woon samen met Fieke en onze zoon Pepijn (1,5) in Adegeest. We hebben alles in de buurt en ik ben zo op de club. Favoriete plek in het dorp: Vroeger had je dat programma ‘Waar kan ik je ’s nachts voor maken?’ Voor mij zijn dat de spareribs van De Mazzel op de Voorstraat. Die zijn zo verschrikkelijk lekker. Daarnaast zit het Wapen, altijd gezellig om een biertje te drinken.
Bij Voorschoten’97: In 1991 maakte mijn vader Rob mij lid van AVRS, de atletiektak van Randstad Sport. In 1996 ging ik voetballen bij SV Voorschoten. Samen met mijn broer behoorden we in 1997 dus tot de eerste combileden van de vereniging. Ik ben nog steeds een actief atletiek-lid en ben ook altijd blijven voetballen. In de jeugd heb ik nog training gekregen van de recent overleden Wout Holverda. Momenteel speel ik in het dertiende, een van de betere teams van de club.
Functie: Als technisch coördinator atletiek begeleid ik onze baantrainers en ben ik verantwoordelijk voor het sportbeleid van de atletiektak. Ik treed daarmee in de voetsporen van mijn vader en mijn – recent gestopte - broer. Daar ben ik trots op. Zij hebben ontzettend veel betekend voor de atletiek in het dorp.
Hoogtepunt: Op mijn veertiende werd ik tweede op het jeugd-NK bij het speerwerpen. Ik eindigde voor Ingmar Vos, die op de Spelen van Tokyo meedeed aan de tienkamp. Als voetballer de promotie met de C1 naar de 3e divisie. Ronald de Visser was trainer. Een taaie man maar hij leerde me wel voetballen.
Favoriete plek op Sportpark Adegeest: De atletiekbaan. Bij atletiek is altijd veel beweging en dat komt daar samen. En er ligt veel geschiedenis, mijn vader kwam er veel.
25 jaar Voorschoten’97: Aanvankelijk verliep het wat stroef, maar als je nu kijkt: voetbal en atletiek gaan prima samen. Er zijn voetbaltrainers die ons om looptraining vragen. Ik ben trots op de club!
Voorschoten’97 in twee woorden: Druk en gezellig.

VoorschotenLoop
6 maart is de jubileumeditie van de VoorschotenLoop. Iedereen vanaf 13 jaar kan meedoen. Na de wedstrijd worden de snelste vrouwen en mannen uit Voorschoten op de 5km, 10km en 10EM gehuldigd als kampioen van Voorschoten. De inschrijving verloopt goed. Meer informatie op voorschotenloop.nl