Wassenaarse Post

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Werkbezoek aan HVC
In het artikel: College B&W Wassenaar brengt werkbezoek aan HVC in Alkmaar 11-2-2022 staat de zin "Sinds 1 januari wordt in Wassenaar in de grijze bak het restafval en het PMD gezamenlijk opgehaald". HVC is als verwerker van het afval via nascheiding in staat om het PMD hier weer uit te halen. Echter op de site hvcgroep.nl/ons-verhaal/nieuws/bronscheiding-kwalitatief-beter-dan-nascheiding HVC zelf staat een artikel met onder andere de volgende zin: Bronscheiding levert de meest schone stromen op, is relatief goedkoper en leidt tot het hoogste percentage recycling. Wassenaar investeert in HVC. HVC stelt zelf dat bronscheiding beter is voor het milieu. Wassenaar is per 1-1-2022 overgegaan op nascheiding voor het PMD.

Ik ben zelf in 2018 verhuisd van de gemeente Bergen NH naar Wassenaar en in de gemeente Bergen NH is net ingevoerd dat elk huishouden een aparte container voor het PMD heeft gekregen. Dus exact het omgekeerde beleid ten opzichte van Wassenaar. HVC zorgt ook in die gemeente voor de afvalverwerking. Wie het weet, mag het zeggen.
René van der Ploeg

Leger des Heils
Waarom krijgen wij als bewoners de problemen van den haag op ons dak? Zij verstrekken subsidie en krijgen dus alle rechten in het wassenaarse gebouw ,om er van alles in te stoppen. Als wij overlast ervaren,moeten wij de politie bellen en accepteren dat deze mensen nu eenmaal overlast geven? En dat in een doodstille wijk vol met kinderen. Ik dien hierbij bezwaar in tegen de komst van het Leger des Heils, de verbouwing van het monument gebouw o&o tot 33 woonunits ,de inbreng van de gemeente den haagHet niet openbaar vergunning verlenen ,wij ,zullen advies vragen aan de raad van state indeze zaak.
Philip David Zwetsloot

Raadhuis De Paauw
Met stijgende verbazing heb ik het artikel gelezen in uw editie 877 van 11 februari j.l.. Daarin wordt melding gemaakt van een investeringsplan van ruim € 12 miljoen voor verbouwing van de binnenkant van ons raadhuis De Paauw. Losstaand van elke politieke kleur, die wellicht in dit artikel doorklinkt, is het voor mij als inwoner van Wassenaar volstrekt onbegrijpelijk dat een dergelijk groot bedrag- verkregen uit gemeentelijke belastingen- aangewend wordt voor een kleine groep functionarissen en ambtenaren van B&W. Hoe is het mogelijk dat zo kort geleden de gemeenteraad dit grote bedrag voteert voor verfraaiing van het toch al riante onderkomen van onze Burgemeester & Wethouders? Dit is juist in een tijd, waarin vele inwoners van Wassenaar geconfronteerd worden met hogere kosten en stijgende lasten. Of verhoogt de Gemeente haar belastingen op de inwoners niet dit jaar? Met € 12 miljoen zouden vele mensen en/of voorzieningen geholpen kunnen worden. Het is opmerkelijk dat de Wassenaarse vertegenwoordigers van de landelijke politieke partijen voor stemmen voor dit bizarre uitgavenpatroon. Tegelijkertijd tekent dit het voorbijgaan aan de feitelijke belangen van de inwoners. Niemand heeft baat bij een mooiere en duurdere inrichting van de kamers en zalen van De Paauw. De restauratie van de buitenzijde heeft al voldoende miljoenen gekost! Ik hoop dat, los van elk politieke partij of kleur, de inwoners van Wassenaar tegen deze geldverkwisting stelling zullen nemen.
R.W.J. Cohnen en A.J. van Egmond