Zestig jaar getrouwd! Foto: René de Wit
Zestig jaar getrouwd! Foto: René de Wit Foto: rdw

Felicitaties van de burgemeester voor diamanten
echtpaar Lelieveld-Berg

Burgemeester Leendert de Lange was 10 februari op bezoek bij het echtpaar Lelieveld voor hun 60-jarig huwelijksjubileum, dat zij in januari gevierd hebben. Mevrouw Lelieveld-Berg had dansles in Leiden en met een vriendin was mevrouw Lelieveld-Berg naar een gezellige dansmiddag, waar zij de heer Lelieveld voor het eerst ontmoette. Daarna zagen zij elkaar vaker op de dansmiddag.
In 1962 zijn zij getrouwd, op 15 januari voor de burgerlijke stand in Sassenheim en op 10 februari voor de kerk in Leidschendam. De heer Lelieveld had een baan bij Rijks Automobiel Centrale (RAC) in Den Haag, later werd hij particulier chauffeur in Wassenaar en vervolgens heeft hij gewerkt als receptionist bij serviceflat Arendsdorp. Mevrouw Lelieveld-Berg heeft vanaf haar trouwen in de thuiszorg gewerkt. Op haar 50ste heeft zij de opleiding MBO SD (Sociale Dienst) gehaald en werd zij wijkverzorgster. Zij deden vrijwilligerswerk en momenteel kaarten beiden graag in het buurtcentrum.
De heer Lelieveld speelt klarinet vanaf zijn achtste jaar en hij speelt nog wekelijks klarinet bij muziekvereniging St. Caecilia in Voorburg. Het 60-jarig bruidspaar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen: een dochter met twee dochters en een zoon met twee zoons. Ze fietsen regelmatig in Wassenaar, door de duinen, in Meijendel en langs de Vliet. Daarnaast gaan zij naar de camping in Ermelo om van daaruit lange fietstochten van 35 tot 40 kilometer te maken op de hei, langs boerderijen, door mooie bossen en tussendoor genieten van een lunch. Burgemeester Leendert de Lange overhandigde tijdens zijn bezoek een mooi boek aan het echtpaar en wenste de heer en mevrouw Lelieveld nog vele mooie jaren in Wassenaar.