Foto: Michel Porro
Foto: Michel Porro Foto: Michel Porro

Thuiszorg op maat. Nu of in de toekomst

Wassenaar - Wie kent het niet in Wassenaar: het mooie wit-groene Lelijke Eendje of de scooter met het groene logo van Haesebroeck Thuiszorg erop. De vervoersmiddelen staan regelmatig voor de deur aan de Kerkstraat 69, waarin het kantoor gevestigd is. Geen steriele werkplek, maar een plek waar twee grote witte banken je uitnodigen om plaats te nemen voor een goed gesprek en een eerlijk advies voor de toekomst van Uzelf of van uw ouders.

Door Nicole Siemer

Elisabeth Buijtelaar en Jean François Neskovic begonnen precies 20 jaar geleden hun bureau voor particuliere thuiszorg. Zorg die toen nog in de kinderschoenen stond. Sinds die dag is er veel gebeurd. Niet alleen in de thuiszorg maar ook in het totale zorgbeleid in Nederland. Ons land is tenslotte het landje met een verplichte verzekering, waarin 15 ziektekostenverzekeraars het voor het zeggen hebben. Die ook nog eens jaarlijks hun premie en polis aanpassen. En zelden weten hun klanten wat de aanpassingen voor hun betekenen. Haesebroeck Advies & Coördinatie heeft zich er echter door de jaren heen op toegelegd. Zo vertelt Jean-François dat hij voor het begin van ieder nieuw jaar alle zorgverzekeraars afbelt om te achterhalen wat er dit jaar precies voor veranderingen in de polis plaatsvinden. Elisabeth vertelt geestdriftig dat zodra hun kantoor duidelijkheid heeft over de nieuwe voorwaarden ze direct hun klanten bellen om de nieuwe situatie aan ze voor te leggen. Want wat wordt er nu wel of niet vergoed?

Uit de website van Haesebroeck wordt al heel snel duidelijk dat zij de thuiszorg tot een hoog niveau, maar bovenal een heel persoonlijk niveau, hebben getild. Ze hebben hun 3 “P’s” hoog in het vaandel staan. Persoonlijk, professioneel en punctueel. Elisabeth vat het als volgt samen. “Ouderen - met elk hun eigen levensverhaal - treffen ons elke keer weer. Ons streven is hen passende zorg te bieden, waarbij zij zelf bepalen van wie ze de zorg willen hebben, maar ook wanneer, hoe en welke zorg het beste bij hen past”. Op een dag krijgen we er allemaal mee te maken. Via ouders of voor onszelf. Haesebroeck Advies en Coördinatie adviseert dan ook niet te lang te wachten om hierover te praten en samen met hen uit te zoeken wat de beste oplossing is voor uw welzijn of van uw naasten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij haesebroeck.nl, maar bellen voor een persoonlijk gesprek kan natuurlijk ook (070-5141833).