Foto: Kim Gras-van der Kruk
Foto: Kim Gras-van der Kruk

Hartverwarmende opsteker

Algemeen

Handbalvereniging Olympia ’72 heeft op dinsdag avond in de stromende regen, met groot en klein 5,1 kilometer meegewandeld met John de Vreede om geld in te zamelen voor onderzoek naar zijn vorm van kanker.

Door Nicole Siemer

Twee jaar geleden werd bij John per toeval darmkanker geconstateerd.  Met 48 jaar , een eigen zaak, een vrouw en kinderen sta je het ene moment nog midden in het leven  en het andere moment  volgt er een periode van veel onzekerheid met ‘pech’ in de hoofdrol. Helaas werd ná de operatie en vele behandelingen pas duidelijk wat de kenmerken van de tumor waren. ‘Met de kennis van nu was het heel anders aangepakt’ zegt John wat aangeslagen.  “Je gaat natuurlijk de strijd aan maar wanneer je er uitkomt ben je niet meer wie je was.  De oude wordt je nooit meer”. Dit laatste vind hij , om begrijpelijke reden het moeilijkste om te accepteren.
Maar strijdvaardig is John nog steeds. Zijn ultieme droom; op loopafstand wonen van zijn favoriete restaurantje in hartje Barcelona, gaat hij uit laten komen. Ook al woont John met zijn gezin in Wassenaar hij gaat nu daadwerkelijk naar restaurant Los Caracoles in de pittoreske Gotische wijk in Barcelona lopen. De afstand van zo’n 1500 kilometer gaat John alleen afleggen door 8 uur te wandelen en 8 uur zijn rust te nemen. De periodes van rust hoopt hij in een camper door te brengen. Die moet overigens nog wel gevonden worden! Met de wandeling wil John 10.000 euro bij elkaar lopen voor onderzoek naar zijn type kanker. Leden van de handbal vereniging maakte met elkaar op dinsdag avond een grote stap in de goede richting. Deze druiligere avond bracht maar liefst 2835,60 op.
Verder loopt hij vanaf nu veel trainingsrondjes. Belangstellenden kunnen meewandelen voor 1 euro per kilometer. Gemiddeld loop je dan met elkaar een rondje van 15 tot 25 kilometer. Maar doneren via de website van de Maarten van de Weijden foundation kan natuurlijk ook. Andere sportverenigingen, vriendengroepen etc. die het goede voorbeeld van Olympia ’72 willen opvolgen kunnen zich het beste wenden tot de volgende website; mvdwfoundation.nl/john-de-vreede, want ieder stapje is er één.