Foto: Marjanne v.d. Velde
Foto: Marjanne v.d. Velde Foto: Picasa

Winst en verlies voor teams Wassenaarse Volleybal
Vereniging

Wassenaar - We mogen weer Volleyballen!!! Alhoewel, in de afgelopen dagen werden al snel 3 wedstrijden (door positieve-coronatesten) afgelast. Het WVV-jongensteam, gelukkig na jaren van afwezigheid weer present, beten voor hun eerste officiële competitiewedstrijd de spits af. Jammer genoeg waren er ook corona-positief geteste jongens. Het waren Emma, Livia en Melia (door trainer Ali R snel opgeroepen) die naast de jongens Alex, Cas, Jan, Joël en Noe invielen zodat de wedstrijd tegen VTC Woerden toch gespeeld kon worden. De WVV-meisjes stonden hun ‘mannetje’. Melia blonk daarbij uit met haar krachtige service en Noe is vooral door zijn inzet een aanwinst in het team. Echter VTC met ‘uit de kluiten gewassen jongens’ was vooral fysiek de betere. De WV- jeugd wilde wel maar via 10-25, 21-25, 17-25 en 16-25 een 0-4 nederlaag.
De Heren1, zonder coronaperikelen, ging tegen Volcano H1 voortvarend van start. In set één stond het al snel 12-5. Een time-out bracht nauwelijks verandering. WVV stoomde door, 25-11. Ook in set 2 wist WVV het hoge scoringstempo vast te houden. Goede servicebeurten en smashes zorgden voor mooie series aan punten: 25-17. In de derde set ondervond WVV meer tegenstand. Kwam zelfs met 9-12 achter. Op inzet maakte WVV het bij 14-14 weer gelijk en vlogen door naar een 25-17 setwinst. Wonderlijk lange rally’s met veel ‘voet-aanrakingen’ maakte dat het in set 4 tot 17-17 gelijk opging. Het enthousiasme aan WVV-zijde maakte dat de laatste punten hun kant opvielen: 25-19. Een knappe 4-0 overwinning. Het wedstrijdschema nu gecomprimeerd in enkele maanden bracht dat de WVV Heren na enkele dagen alweer op het volleybalveld stonden. Nu in Leiden tegen Merenwijk H1. De teams maakten er een enerverende wedstrijd van. Met 17-25 en 20-25 won WVV de eerste 2 sets. Set 3 gaf zoals zo vaak een keerpunt te zien. Merenwijk zag zijn kans schoon en er was setwinst met 25-23. In set 4 liet WVV haar klasse weer zien… 14-25 en een 1-3 wedstrijdwinst.
Bij de wedstrijden Aspasia MB1-WVV MB1 en VCO JB1-WVV JB1 waren de WVV teams (wederom corona) danig gehandicapt. Het waren juist de meer ervaren meisjes en jongens van WVV die afwezig waren en vervangen werden door speelsters die slechts kort volleybal speelden. Beide WVV team werden mede daardoor op een 0-4 verlies getrakteerd. Meisjes en jongens volgende keer beter.
Ook Volleyballen? Informatie bij onze secretaris Jeanne Taal,
telefoon 06 24 84 82 58 of kijk op wvv-wassenaar.nl
Jan Rijskamp