Afbeelding

Majestueus genieten in Kasteel de Wittenburg

Algemeen

Wassenaar - Al op de oprijlaan naar het prachtig verlichte kasteel krijgt eenieder vlinders in de buik. De knetterende vuurkorven, de altijd vriendelijke ontvangst door de portier in zijn koninklijk aandoende outfit, de rode loper en de brigade die je welkom heet, de jassen aanneemt en je de weg wijst: het is genieten voordat je aan je eigenlijke bezoek begint. Vorige week ontving de directie van Kasteel de Wittenburg een aantal gasten voor een ‘walk-thru’ als winterse aanpassing van de succesvolle ‘drive-thru’ die tijdens de coronalockdown werd georganiseerd. Het werd een culinaire reis langs de wereldkeuken geïnspireerd op de reizen van de eerste bewoonster van het kasteel, barones Sophie, en haar echtgenoot jonkheer Speelman.

Door Iris Oostlander

Het kasteel stond deze namiddag geheel in het teken van de ‘wereldkeuken’ en tijdens een wandeling door het prachtige kasteel werden amuses geserveerd uit onder andere Mexico, Italië, Frankrijk en Japan, onder begeleiding van mooie harpmuziek.
De naamgeefster van het fraai aangeklede etablissement, barones Sophie, zou trots geweest zijn op de nieuwe chef-kok, die vanaf november de scepter zwaait in de keuken en na een paar maanden wennen eindelijk de gasten zijn kunsten mocht vertonen. Jim Boctor is nog jong (28) maar heeft al veel ervaring in zowel de klassieke keuken als de wat modernere restaurants opgedaan. Hij lijkt nu helemaal op zijn plaats in dit à la carte-restaurant. Hij serveerde zijn gasten zijn specialiteit: een ‘shared-dining’-menu met een variatie aan bijzondere gerechten.
Om te beginnen een smaakvol gevuld loempiaatje en een ‘tostada van tonijn’, daarna schaaltjes met onder andere lamsfilet met polenta, pesto en tomatenchutney, heilbot met parelcouscous en groene asperges en halloumi met citroengort, olijf en tomaat. Een ware explosie aan overheerlijke en verfijnde gerechtjes. En dan het dessert, de spreekwoordelijke kers op de taart: Een overheerlijke crème brulee, witte tongstrelende chocolademousse en koekjes in verschillende smaken zoals kokos en karamel-zeezout. Geserveerd met een grote glimlach van het bedienend personeel en uiteraard een ruime keuze uit wereldse wijnen. Directeur Ralf Meppelder mag trots zijn op het team dat in deze ingewikkelde tijden op bijzondere wijze de gasten opnieuw welkom heet. Een (hernieuwde) kennismaking met deze parel in ons eigen Wassenaar is dan ook zeer aan te raden.

Kasteel de Wittenburg
Restaurant Sophie
Landgoed de Wittenburg 1
2244 BV Wassenaar
070-51 51 500
info@restaurantsophie.nl
restaurantsophie.nl