Afbeelding
Foto:

Wise Tribe Qi Gong voor verbinding, balans, focus en energie

Er is één constante in ons leven en dat is dat alles voortdurend verandert. In het Westen hebben we veel moeite met het doorbreken van oude patronen en het kunnen loslaten. Daardoor raken onze hoofden overvol, ervaren we mentaal en emotioneel stress en hebben we lichamelijke klachten. De uitdaging voor ons als mens is om mee te leren bewegen op de continue stroom van verandering. Als we dat leren – loslaten en meebewegen – houden we meer energie over voor de goede dingen in het leven, ervaren we minder stress en slapen we beter. Kortom; zitten we lekkerder in ons vel. 

De Taoïstische vijf elementenleer verdeelt het hierboven genoemde proces van verandering in vijf fasen. Elke fase heeft de naam van een element gekregen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Alles wat wij om ons heen zien en alles wat er in onszelf omgaat, kan worden ondergebracht in één van die elementen. Organen, zintuigen, emoties, seizoenen, weertypes; alles is onder te verdelen in een element en alles hangt met al het andere samen. 

Bij Wise Tribe zijn de Qi Gong programma’s die door Maaike Schakel gegeven worden voor een groot deel gebaseerd op de Taoïstische vijf elementenleer. Op een holistische manier wordt gewerkt aan fysieke en mentaal-emotionele gezondheid, vitaliteit en immuniteit. Altijd met de natuur als grote voorbeeld en mentor. 

Het beoefenen van Qi Gong (Tsjie Koeng) heeft direct voelbaar effect. Stress verdwijnt en er ontstaat ruimte voor innerlijke rust, vitaliteit en plezier. Het is een prachtige manier om je energie een boost te geven, op een andere manier naar het leven te kijken, vertrouwen te ontwikkelen en meer verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. Zoals een deelneemster aan één van de programma’s het mooi verwoordde: ’Uitdagingen komen en gaan. Hoe kan ik mijzelf goed en vitaal voelen, ongeacht de omstandigheden? Qi Gong helpt me daar enorm bij’ 

Ben je na dit gelezen te hebben nieuwsgierig geworden en zou je graag eens Qi Gong ervaren? In februari starten er weer nieuwe Qi Gong programma’s voor beginners! Winter Qi Gong vanaf 7 februari op de maandagochtenden van 9.00u tot 10.00u en een Qi Gong workshop op 20 februari. Je bent van harte uitgenodigd. Mocht je graag eerst meer informatie hebben, dan kun je de website van Maaike raadplegen wisetribe.nl of haar bellen 06-48463281.