Kopregel

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Beroving
Dinsdag 18-01-2022 ben ik in de parkeergarage Den Hoek om 11.55 uur door een afleidingsmanoeuvre beroofd van portemonnaie en I-phone.
Als het stil is in de garage let dan aub op. Al meerdere malen is gevraagd om camera toezicht, wat moet er nu nog meer gebeuren?
Netty Qualm

Groene Zone 
Tussen Wassenaar en Katwijk ligt de Groene Zone. De laatste open plek die het strand nog met het Groene Hart verbindt. Vorig jaar heeft de gemeente besloten tot het opstellen van een “beperkte gebiedsvisie”. Dit met de ambitie: behoud en versterking van de ecologie van het kleinschalige weidelandschap. Omdat de Groene Zone dieren huisvest, gaat de gemeente voor extensieve recreatie. Nieuwe ontwikkelingen moeten hierin passen, aldus de gemeente. Een mooi plan, wat helemaal in deze tijd past. Alleen lijkt de gemeente van plan te zijn om in dit groen, bij de Deijlershoeve, waar zwanen wonen, ooievaars, reigers en buizerds jagen en hazen spelen 12.000 m2 bebouwing toe te staan. Ter vergelijking, negen keer het formaat van raadhuis De Pauw. Beoogde gebruiker: “the American School of The Hague”. Het huidige terrein is volgens de architect “dood grasland”. Dus: weg met het groene laantje, weg weids uitzicht voor inwoners en toeristen, weg dieren. Hier hoort een gebouw van formaat supermarkt distributiecentrum.
De communicatie gaat buitengewoon vreemd. Uit de afbeeldingen op pagina 45 en 50 van de Beperkte Gebiedsvisie valt op te maken dat het ingetekende bouwvlak te klein is voor de opgegeven maten. Als deze werkelijk 40x50 en 50x200 meter zijn, dan wordt het beoogde gebouw veel groter dan staat ingetekend. Hieronder is in rood de correcte afmeting ingetekend, een verschil van bijna 100 procent! Is vergroening nu werkelijk de drijfveer van dit alles of betreft het hier een akelige vorm van green washing?. Wat heeft het bouwen van een dergelijk groot complex in het schaarse groen, nu in vredesnaam te maken met “behoud en versterking van de ecologie van het kleinschalige weidelandschap”? “Liefhebbers” kunnen tot 13 februari hun zienswijze indienen. Ik heb het reeds gedaan. De verkiezing kan mij niet vroeg genoeg komen.
Luuk van Riel