Melissa van Deursen, foto: René de Wit
Melissa van Deursen, foto: René de Wit Foto:

Melissa van Deursen : “Badminton is mijn sport”

Wassenaar - Ze is opgegroeid in Wassenaar, Jozefschool, Adelbert College, via de MBO-opleiding kinderopvang en de HBO-opleiding pedagogiek is ze inmiddels al weer twee jaar werkzaam in de jeugdzorg. In groep 7 van de basisschool deed ze mee aan de Wassenaarse actie ‘Kies voor hart en sport’, alle leerlingen van de basisschool kregen de mogelijkheid verschillende sporten uit te proberen. Zij koos voor turnen/acrogym en badminton en dat badminton vond ze zo leuk dat ze lid werd van Badmintonclub (BC) Wassenaar, een sport en een vereniging waar ze zich na al die jaren nog steeds zeer thuis voelt. Aan het woord de gezellige en sportieve Melissa van Deursen (25).

Door Jan Pieter Becker

Melissa: “Jammer dat het nu niet meer mogelijk is leerlingen van de basisschool te laten kennismaken met verschillende sporten. Ik ging met vrienden bij de badminton kijken en het was voor ons, jonge kinderen, direct heel gezellig. Mijn opa deed aan badminton, mijn moeder deed het, we spraken er thuis wel eens over en we speelden het ook wel eens op de camping en op straat. Maar dit was anders, in de sporthal was het veel spectaculairder, er was een net, een goede ondergrond en al snel was er een wedstrijdelement. Het werd spelenderwijs leuker en ik werd steeds fanatieker, het werd meer dan gewoon een beetje overslaan. Badminton is echt mijn sport", vertelt ze trots. "De competitie begint eind september en duurt ongeveer een half jaar, je speelt in de regio en in de Bollenstreek. Helaas mochten we in verband met corona een tijd niet spelen maar we hebben mixed teams, elk team bestaat uit zes personen en een wedstrijd bestaat uit twee singles, mixed dubbel en een damesdubbel en herendubbel. Bij de jeugd is het hetzelfde. Per competitiedag spelen we als team gezamenlijk 8 wedstrijden met sets tot 21 punten”.

“Er wordt mij wel eens gevraagd, wat maakt dat badminton nu zo leuk. Het is niet alleen de sport, BC Wassenaar is gewoon een superfijne vereniging, voor alle leeftijdscategorieën. Naast de sportbeoefening heeft de club ook een sociale functie. Iedereen, jong of ouder voelt zich er thuis. Als je niet speelt moedig je de medespelers aan, je bent echt betrokken bij het spel van anderen. Onderling spelen we tijdens de trainingen ook wedstrijdjes. En de sport zelf, het badminton, er zijn verschillende slagen en zelfs het voetenwerk is belangrijk. Het is een sport waar alle spieren van je lichaam gebruikt worden en het is een sport met snelheid. Badminton is als sport goed voor iedereen. BC Wassenaar staat altijd open voor nieuwe leden, welke leeftijd dan ook, nieuwe leden worden als het ware meegenomen in de gezelligheid en in de sport, ook als iemand pas begint of niet zo goed is, dat maakt helemaal niet uit. We hebben 55+ leden, competitiespelers, recreatiespelers, veel jeugd, het zou mooi zijn een paar keer langs te komen en mee te doen om te kijken of de sport iets voor jou is. Iedereen zal ervaren hoe leuk badminton is en wat een fijne vereniging BC Wassenaar is, Er is van alles te doen, naast de wekelijkse trainingen bijvoorbeeld worden op feestdagen allerlei activiteiten georganiseerd en kleine toernooitjes”.

Informatie BC Wassenaar:
info@bcwassenaar.nl of kijk op bc.wassenaar.nl