Afbeelding
Foto:

Altijd al in een museum willen werken?
Museum Voorschoten zoekt vrijwilligers

Voorschoten - Museum Voorschoten is het museum van, voor en over Voorschoten, met een accent op de geschiedenis van het dorp. Het museum bouwt aan een verzameling van kunst- en gebruiksvoorwerpen, prenten, foto’s en archeologische vondsten uit de omgeving. De medewerkers organiseren drie tentoonstellingen per jaar, met daar omheen lezingen en activiteiten voor kinderen.

Museum Voorschoten wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers. Het is duidelijk dat er veel mensen nodig zijn om de verschillende taken uit te voeren. Zo is het museum naarstig op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan het maken van tentoonstellingen. Het gaat dan om het bedenken van thema’s, onderzoek, en het leggen van contacten met andere musea en particulieren voor de bruiklenen. Belangrijk is ook het verzorgen van de documentatie zoals bijschriften bij de tentoongestelde voorwerpen, en het opstellen van folders en brochures. Heel divers, maar ook reuze interessant werk!Het museum is ook op zoek naar educatieve medewerkers die activiteiten voor leerlingen van basisscholen opzetten en uitvoeren. Echt iets voor mensen uit de onderwijswereld die hun expertise op een andere manier willen inzetten.
Verder zijn mensen die willen helpen met het conserveren van de voorwerpen die het museum bewaart zeer welkom. Denk hierbij aan het controleren van de luchtvochtigheid en lichtsterkte, de verpakkingen, en het checken op schimmels en dergelijke. Het museum is in normale omstandigheden vijf dagen per week geopend, van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gastvrouwen en -heren heten de bezoekers welkom en maken hen wegwijs in het museum. Al naar gelang de mogelijkheden wordt men een of meer middagen per maand ingeroosterd. De gastvrouwen en -heren fungeren echt als het visitekaartje van het museum. Is het misschien iets voor u? Als u geïnteresseerd bent in een van de genoemde functies, stuur dan een mailtje naar info@museumvoorschoten.nl en wij nemen contact met u op. Op de website museumvoorschoten.nl is meer informatie over de vacatures te vinden.