V.l.n.r Arnout Verzijl, Herman Wiegeraad, Menno Halma en Paul WestraFoto: Linde Wiegeraad
V.l.n.r Arnout Verzijl, Herman Wiegeraad, Menno Halma en Paul WestraFoto: Linde Wiegeraad Foto:

Jubileumcommissie Voorschoten’97 kan aan de bak

Voorschoten - In 2022 bestaat Voorschoten’97 25 jaar en dat wordt groots gevierd. De jubileumcommissie van de club heeft een programma vol leuke activiteiten samengesteld.Met zijn vieren doen ze het, het jubileum organiseren. En dat is een forse klus. Menno Halma (48, foto inzet), Arnout Verzijl (51), Paul Westra (56) en Herman Wiegeraad (50) spelen alle vier bij de veteranen (VSD) op zaterdag en voelen zich nauw verbonden met de club.

Westra werd op 1 augustus 1997 lid en viert dus ook een persoonlijk 25-jarig jubileum. “Ik voetbal nog steeds, al is het maar goed dat daar geen beelden van zijn. De afgelopen jaren heb ik veel op de achtergrond gedaan. Van jeugdtrainer tot de technische commissie. Dus toen ik gevraagd werd om het jubileum te helpen organiseren, leek me dat gelijk leuk. Want Voorschoten’97 is een geweldige club.” Het jubileumshirt is inmiddels afgeleverd in Voorschoten. Het eerstvolgende grote project is de jubileumloterij. Met de opbrengst worden de kosten van het jubileum gedekt. “Samen met de sponsorcommissie is er een groot prijzenpakket samengesteld. De hoofdprijs is een geheel verzorgde voetbalreis naar een wedstrijd in de Premier League. De loten worden verkocht op de club en in het dorp bij Wout Bergers”, zegt Wiegeraad, die naast makkelijk scorende aanvaller ook trainer is van de vrouwen 7X7.

Het jubileumprogramma is samengesteld met de atletiektak. Er zijn verschillende projectleiders gevraagd om te helpen met de uitvoering ervan. Vanwege Corona is de start van het vieren uitgesteld naar vrijdag 25 februari. Dan wordt in de kantine op Football Shirt Friday het jubileumshirt gepresenteerd. “En we kiezen die avond het mooiste voetbalshirt van het dorp”, voegt Halma toe. De noeste verdediger van de zaterdagveteranen is gevreesd vanwege zijn kopkracht en bekend vanwege zijn organisatorische kwaliteiten. “Op zondag 3 juli sluiten we de festiviteiten af met een groot seniorentoernooi en een spetterend slotfeest. Daar zijn we nu al mee bezig. Want regel maar eens een barbecue en voldoende te drinken voor een paar honderd man”, vertelt hij lachend.Vanwege Corona zijn de meeste activiteiten gepland als het buiten beter weer is. “De Reünie, het familietoernooi, sponsortoernooi, de regionale 7x7 cup om zomaar wat te noemen”, zegt Verzijl. Hij voetbalt zonder onderbreking sinds 1977 bij eerst SVLV en daarna Voorschoten’97. “Het jubileum is echt voor en door de leden. Én niet te vergeten voor iedere dorpsbewoner. Want iedereen is welkom. We gaan er iets moois van maken.”