Afbeelding
Foto:

YMCA gaat opnieuw in 2022 op zomerkamp in Nunspeet

Wassenaar - Ook in het jaar 2022 gaat YMCA Wassenaar op kamp naar het mooie Nunspeet. De enthousiaste vrijwilligers organiseren al 45 jaar een zomerkamp voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. Op dit kampterrein verblijven alle kinderen samen in tenten. Wat is er leuker dan met je leeftijdsgenootjes je eigen mooie bungalowtent te hebben waar je een hele week in mag verblijven? Je mag zelf bepalen met welke vrienden of vriendinnen je in de tent wilt slapen. De tent mag je helemaal zelf inrichten naar eigen smaak. Voor een kind is een goede structuur heel belangrijk. Dit betekent op tijd gezond eten en drinken.

Dit zal worden verzorgd door een kookploeg van twee personen. Die zorgen dat het eten klaarstaat op vaste tijden. De maatschappij wordt zich steeds meer bewust van het belang van goed en gezond eten. Er wordt daarom gebruik gemaakt van verse producten en geen producten met smaakversterkende ingrediënten. Het brood wordt speciaal gereserveerd bij een goede bakker, zodat er altijd voldoende brood is van goede kwaliteit. Het vlees wordt gekocht bij een erkende slager.
Voor de kantine wordt biologisch snoepgoed ingekocht. Iets duurder maar wel gezonder en toch smaakvol. Na de lunch volgt het rustuurtje. Hierin kunnen de kinderen een boek lezen, binnen een spelletje doen of gewoon gezellig chillen bij elkaar. De kinderen zullen overdag energieker zijn door duidelijkheid en regelmaat. Wandelen en veel actieve spelletjes is gezond voor kinderen. Veel renspelletjes zullen worden uitgevoerd op het schitterend heuvelachtige heidegebied dicht bij ons kampterrein. Maar er staan ook leuke spelletjes rond het kampterrein, kampvuur en het zwembad op het programma. Buiten alle spelen om is er genoeg tijd om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Het programma is voor jou bedacht door enthousiaste vrijwilligers. Die hebben er net zo veel lol in als jij.
Als basis vormen Gwendolyn, Hans, Wim en Marjolijn dit jaar de kampleiding, die met bij elkaar tientallen jaren kampervaring hebben. Dit vaste team wordt dit jaar verder uitgebreid. De leiding maakt het je zoveel mogelijk naar de zin en je kunt hun alles vragen. Dat is een garantie voor een topweek. Bij de kampprijs zit alles inbegrepen met o.a. vervoer per touringcar. Het kamp vindt plaats gedurende de eerste week van de zomervakantie van zondag 10 t/m zaterdag 16 juli 2022. De kosten bedragen € 160,-.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website
ymcawassenaar.nl of mail naar ymcawassenaar@planet.nl.­