Afbeelding
Foto:

GroenLinks Wassenaar: doe mee met groene voornemens voor 2022

GroenLinks weet als geen ander hoe belangrijk groen is. Daarom hebben wij afgelopen jaar meegedaan met het initiatief 52wekenduurzaam. 52wekenduurzaam roept ook dit jaar weer iedereen op om elke week een stapje extra te zetten. Doe je mee?

52wekenduurzaam is een interactieve campagne en nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Je krijgt iedere week een nieuwe uitdaging. 52 weken lang. Met steeds een ander thema. Zodat jij kan uitproberen wat het beste bij jou past. Er zijn zes thema's: Voeding, Energie, Circulair, Groen, Mobiliteit of Leefstijl. We focussen op acties die ons leven leuker, mooier, gezelliger, goedkoper en gezonder maken. Want dan is het veel makkelijker vol te houden én bereiken we meer. In het initiatief van 52wekenduurzaam past ook het werk van de Wassenaarse Bermbrigade, die elke week zwerfvuil opruimt. "Om aandacht te vragen voor hun bijzondere werk heb ik de leden van de Bermbrigade onlangs een groen lintje uitgereikt,” zegt Sonja Hibbert, lijsttrekker GroenLinks Wassenaar. Het is een eerbetoon aan mensen die zich inzetten voor een groen en duurzaam Wassenaar.
Je inkopen doen in Wassenaarse winkels en bij Wassenaarse bedrijven past eveneens in het initiatief van de 52 weken. "Het houdt bovendien ons dorp levendig”, voegt de lijsttrekker van GroenLinks Wassenaar er aan toe. "Zeker voor onze kleinere buurtondernemers is het ontzettend belangrijk omdat zij zo gemakkelijker de corona-beperkingen kunnen doorstaan. Zij hebben ons hard nodig. Leef lokaal, koop lokaal.” "Of pak ook in de winter je fiets om boodschappen te doen. Zeker met het zachte weer van nu moet dat kunnen.” Zo zijn er tal van kleine, maar belangrijke stappen die je kunt zetten en ideeën daarvoor vind je bij 52wekenduurzaam. GroenLinks Wassenaar doet weer mee! Jij ook? Aanmelden kan op de website 52wekenduurzaam.nl.
Tot slot wenst GroenLinks Wassenaar iedereen een gelukkig en gezond 2022! Een jaar waarin we het verschil kunnen maken: groener, socialer en duurzamer. Bestuur en fractie GroenLinks WassenaarGroenLinks Wassenaar wenst alle inwoners van Wassenaar een duurzaam en gezond 2022! Een jaar waarin we het verschil kunnen maken: groener, socialer en duurzamer. Een jaar waar we waarschijnlijk moeten blijven schakelen en creatief meebewegen. Laten we vooral goed voor elkaar zorgen en naar elkaar om blijven kijken. Tot slot wenst GroenLinks Wassenaar is sinds kort ook actief op Instagram! Benieuwd? Ga dan naar Instagram en volg
@GroenLinksWassenaar Alles teruglezen kan via onze website wassenaar.groenlinks.nl