Foto: Henk Kreuger (onduidelijk verkeersbord)
Foto: Henk Kreuger (onduidelijk verkeersbord) Foto:

Wassenaarse Post

Wij ontvangen graag uw ingezonden brieven. De deadline is woensdag 09.00 uur. Wij ontvangen uw bijdrage bij voorkeur per e-mail, maar per post mag ook. Ons e-mailadres is: redactie@dewassenaarsekrant.nl. Ons postadres is: Van Zuylen van Nijeveltstraat 202, 2242 AX te Wassenaar. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden brieven en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Aanvallen op personen, beledigingen en taalgebruik kunnen redenen zijn om een brief te weigeren. Anonieme bijdragen en open brieven (gericht aan instanties en derden) worden niet geplaatst.

Vuilniszakken
Tot mijn stomme verbazing trof ik op een vroege dinsdagmorgen vuilniszakken in de straten rond het centrum aan. Een feestmaal voor meeuwen, vooral langs de Luijfelbaan. De bende laat zich raden.
Elke zaterdag lopen vrijwilligers van de Wassenaarse Berm Brigade een ronde door diverse straten. Om de rommel, achtergelaten door passanten, feestvierders en ook door meeuwen, te verzamelen. Blik, peuken, kauwgom, plastic, verpakkingen, lachgasballonnen enz. Bizar wat er wekelijks opgehaald wordt. Het zou een goed begin zijn om meer ( boven- of ondergrondse) containers in het centrum te plaatsen en vuilniszakken op straat in de ban te doen.
Marie-Anne Koopman

Wilgen knotten
De gemeente Wassenaar is op een eigen manier aan het wilgen knotten. Bomen die 30 jaar oud zijn worden op deze wijze met 'de botte bijl' van hun kruin ontdaan. Het karakter van een oude wilgenboom is ineens verdwenen. Dit vindt plaats bij de vijver tussen Polanenpark en Wetering park 1. is de volgende stap van de gemeente dat volgend jaar deze bomen moeten verdwijnen want ze zijn afgestorven of lopen niet goed meer uit? Ik weet niet wat voor mensen ingehuurd worden en van wie de opdracht gekomen is maar volgens mij gaat het hier alleen maar om gemakzucht van de gemeente niet te veel werk in het groen. Wassenaar is toch de groene oase in de randstad. Dat blijkt niet uit dit soort onderhoud.
Anton Jansen

Schooltje den Deijl
In een recent DWK artikel beschrijft de heer Hendricks, van Hart voor Wassenaar (HvW), zijn klacht over de bebouwing van de voormalige Deijlerschool tussen de Middelweg en Fabritiuslaan. Zo vindt hij de 40 tot 50 geplande woningen voor starters, alleenstaanden en senioren met gedeeltelijk 4 woonlagen een te grote impact op de omgeving te hebben. Liever ziet hij hier, zoals hij dat noemt, dertig ‘grondgebonden’ woningen verrijzen. Nu ben ik zo vrij om dit te vertalen als ‘protserige pronkvilla’s’ die voor eerder genoemde bewoners onbetaalbaar zullen zijn. Verder zou bij zijn plan de gemeente € 3,0 mln kunnen opstrijken in plaats van de € 0,8 mln bij de huidige plannen. Dus bij HvW speelt het 'financiële gewineffect' een grotere rol dan de behoefte aan specifieke woningen. Wassenaar heeft al genoeg protserige pronkvilla’s en dankt daar zelfs zijn naam aan.Laat de behoefte prevaleren boven het geld. Een gemeente moet faciliteren en niet uit zijn op financieel winst bejag. Het zou uiteraard nog mooier zijn als er op die plek helemaal niet wordt gebouwd en er bomen en ander groen voor in de plaats komt. Dan ben je als gemeente nog veel meer geloofwaardiger die groen en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en waar D’66 men z’n klimaattafel zo mee dramt.
R. van Kats

Verkeersborden
Op de Storm van ’s Gravesandeweg zijn maandag 3 januari tien tijdelijke aanwijzingsborden geplaatst, die een dubbele boodschap afgeven. Uit het bovenste gedeelte blijkt dat je er je auto juist wel mag neerzetten, terwijl uit het onderste gedeelte blijkt dat dat juist niet de bedoeling is. Daar waar nu een blauwe P van Parkeergelegenheid staat (bord E4), had een verbodsbord ‘verboden te parkeren’ moeten staan. Dat is een rond blauw bord met rode rand erom en een rode schuine streep erdoor. De bordenmaker was op de eerste werkdag van het nieuwe jaar kennelijk nog niet helemaal bij de les. De vraag is hoe de rechter gaat oordelen als een bekeurde automobilist er een rechtzaak van maakt.
Henk Kreuger

Foto: Henk Kreuger (juiste verkeersbord)
Foto: Anton Jansen (geknotte wilgen)