Foto: PR.
Foto: PR. Foto:

Verplaatsing filmvoorstellingen naar de middag

Middagvoorstellingen
Vrijdag 10 en zondag 12 december, 14.30: Spencer 
Biografisch, drama (Du, Chili, VK, VS 2021) 116 min. Kijkwijzer: 12
Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel. Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. “Spencer” is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

Dinsdag 14 december, 14.30: The French Dispatch
Komedie (VS Du, 2021), Regie: Wes Anderson.108 min. Kijkwijzer: 12
De film speelt zich midden 20ste eeuw af in de fictieve Franse stad
Ennui-sur-Blasé en volgt de redactie, journalisten en verhalen van “The French Dispatch”, de Franse afdeling van het Amerikaanse tijdschrift Liberty, Kansas Evening Sun.
Met o.a. Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand en Bill Murray.

Donderdag 16 december, 14.30: Jonas Kaufmann – It’s Christmas
Kerstconcert in de Sankt Nikola Kirche in Oberndorf, dat bekend staat als de plaats waar in 1818 voor het eerst “Stille Nacht” werd uitgevoerd. Begeleid door solisten van het Salzburger Kammerorchester zingt Jonas Kaufmann kerstliederen die overal in de wereld bekend zijn zoals Adeste fidelis / O come and Silent Night, Let It Snow!, Winter Wonderland and White Christmas en traditionele duitstalige kerstliederen Ihr Kinderlein kommet and Kling, Glöckchen. Naast de beelden van het concert zelf zijn ook sfeervolle opnames te zien van de kerstmarkt in Salzburg. De voorstelling duurt 76 minuten.

Vrijdag 17 december, 14.30: White Christmas
Romantische komedie, musical, klassieker (VS 1954, Michael Curtiz) 120 min. Kijkwijzer: AL.
De vrienden Bob Wallace en Phil Davis blijven na hun legerdienst onafscheidelijk bij elkaar. Ze zijn als komisch-muzikaal duo in een ski-oord behoorlijk succesvol en wanneer ze kennismaken met Betty en Judy besluiten een kwartet te vormen.
Met in de hoofdrollen Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney en Vera-Ellen. Veel van de muziek van Irving Berlin is te horen, onder andere de klassiek geworden White Christmas en It's Cold Outside

Jeugdfilms
Op zaterdag 11, zondag 12 december en woensdag 15 december: Captain Nova
“Spannend sciencefictionavontuur voor het hele gezin” (Het Parool) van de makers van De Regels van Floor (NL 2021), Met Kika van de Vijver, Marouane Meftah, Anniek Pheifer. 86 min. Kijkwijzer: 6
Het jaar 2050. Gevechtspiloot Nova krijgt de opdracht terug te reizen in de tijd om een enorme milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?!

Op zaterdag 11 en zondag 12 december: Encanto
Animatie, avontuur, komedie, familiefilm (VS 2021), 109 min. Kijkwijzer: 6
De buitengewone familie Madrigal woont in een magisch huis dat verscholen ligt in de bergen van Colombia. Dit huis staat in een levendige stad, op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek genaamd Encanto. Elk kind in de familie Madrigal heeft de magische kracht van de Encanto, zoals superkrachten of geneeskrachten, behalve de 15-jarige Mirabel. Ze voelt zich een buitenbeentje. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rondom de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, als enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar familie is.