Foto: PR.
Foto: PR. Foto:

Welkom op de Vink, Sinterklaas!

Het was even spannend of hij wel zou komen dit jaar. Maar gelukkig: om klokslag kwart voor 9 meldden de sint en zijn pieten zich op 3 december op Basisschool De Vink in Noord-Hofland. Zij werden natuurlijk met luid gezang ontvangen. 

Na een snelle ronde door de school ging de sint met zijn pieten naar de aula. Daar mocht elke groep even op bezoek komen. De sint genoot overduidelijk van alle toneelstukjes, liedjes en kunstjes. De sint werd door de leerlingen ook bijgepraat over alle andere leuke activiteiten die de afgelopen weken op de Vink waren georganiseerd: de rommelpieten zijn langs geweest en hebben een grote bende gemaakt van alle lokalen en zelfs van de kamer van de directeur Matthijs Ferguson. Groep 1/2a, 3 en 6 hebben kruidnoten gebakken. Juf Neeske Karper had een leuk parcours klaargezet voor de ‘Pietengym. Er is natuurlijk’ veel geknutseld en groep 5 heeft vorige week haar ‘maandsluiting’ over het Sinterklaasjournaal gedaan.

In groep 5, 6, 7 en 8 maken de leerlingen traditiegetrouw surprises en gedichten voor elkaar. Beren, honden, poezen, vogels, voetballers en ballen, telefoons, taarten en zelfs een heuse achtbaan wachtten geduldig op hun beurt. Het was een ontzettend gezellige dag. Dag Sinterklaas, bedankt voor alles en tot volgend jaar!!