Katrina Kabinecka op het podium van PJPJ in het Cultureel Centrum met een internationale jazzformatie. Foto: PR.
Katrina Kabinecka op het podium van PJPJ in het Cultureel Centrum met een internationale jazzformatie. Foto: PR. Foto:

Verfrissend PJPJ jazzconcert in Cultureel
Centrum Voorschoten

Op zaterdagavond 20 november presenteerde jong zangtalent Katrina Kabinecka (Letland) zich op het podium van PJPJ in het Cultureel Centrum met een internationale jazzformatie bestaande uit Aseo Friesacher (Oostenrijk) op piano, Paul Beskers (Duitsland) op saxofoon, Snorri Skúlason (IJsland) op contrabas en George Povey (Engeland) op drums.

Voor een goedgevulde zaal opent het kwintet met ‘Better Days’ van Carmen Lundy met modale invloeden. De heldere en zuivere stem van Katrina valt meteen op. Het tweede stuk ‘Sighs of Irresolution’ is van saxofonist Paul Beskers die er ook enthousiast in soleert. Als derde volgt het oude bekende ‘You go to my head’ (J. Fred Coots) maar speelt het kwintet het in een verfrissend eigentijdse funky uitvoering. Vervolgens volgt ‘Head over High Heels’ van zangeres Sinne Eeg uit 2017 in een 6/8 maat en eindigt de eerste set met ‘Naima’ van John Coltrane (tekst Jon Hendricks) en draagt Katrina dit op aan alle vrouwen in het publiek en in het algemeen!
Na de pauze volgen ‘The dry cleaner from Des Moines’ (Charles Mingus), ook weer met een ‘rocky’ beat eronder en ‘Going away for the Weekend’ van drummer George Povey. Katrina geeft alle ruimte aan het kwartet om haar heen en dit zorgt voor een afwisseling met solo’s van Aseo, Paul, Snorri en George. ‘My favorite Things’ (Rogers/Hammerstein) wordt uitgevoerd in traditionele swing in 3/4 maat. Het voorlaatste stuk ‘Walking barefoot’ is een compositie van Katrina Kabinecka zelf.
De avond wordt afgesloten met het swingende ‘Filthy McNasty’ van Horace Silver.
Zie voor meer info over de jazzconcerten:
www.pjpj.nl