Still uit Encanto. Afbeelding: PR.
Still uit Encanto. Afbeelding: PR. Foto:

Filmtheater Voorschoten

Avondvoorstellingen, zondagmatinee

Zaterdag 27 november, 20.00 uur: Martin Luther King vs the FBI
Documentaire (VS 2020-21), 106 min. Kijkwijzer: 9. Martin Luther King vs. the FBI is een verbijsterend relaas waarin aan de hand van archiefbeelden, scènes uit Hollywoodfilms en het commentaar van historici, publicisten en betrokkenen, wordt onthuld hoe de FBI het imago van King publiekelijk probeerde te schaden vanaf eind jaren 50 tot aan het moment dat hij werd vermoord in 1968.

Zondag 28 november, 15.30 uur: The Hidden Life of Trees
Documentaire, boekverfilming (Du 2020-21), 97 min. Kijkwijzer: AL. Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor Duitse boswachter Peter Wohlleben inmiddels een missie geworden om dit te veranderen. Met zijn non-fictie bestseller ‘Het Verborgen Leven van Bomen’, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, laat Wohlleben de verborgen wereld van de bossen zien, het zogenaamde ‘Wood Wide Web’ van bomen die met elkaar communiceren.

Donderdag 2 december, 20.00 uur: The French Dispatch
Komedie (VS Du, 2021), Regie: Wes Anderson.108 min. De film speelt zich midden 20ste eeuw af in de fictieve Franse stad Ennui-sur-Blasé en volgt de redactie, journalisten en verhalen van ‘The French Dispatch’, de Franse afdeling van het Amerikaanse tijdschrift Liberty, Kansas Evening Sun.

Vrijdag 3 december, 20.00 uur: Alles op Tafel
Komedie, drama (NL 2020/21), 102 min. Kijkwijzer 12. Zeven goede vrienden komen samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: iedereen legt zijn telefoon op tafel en alles wat die avond binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten – moet met de hele groep worden gedeeld. Als de berichten binnenkomen, leren ze elkaar van een hele andere kant kennen. De onderlinge spanning stijgt. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

Familiefilms

Zaterdag 27 november en woensdag 1 december 13.30/15.30 uur

Captain Nova
Familiefilm, sciencefiction-avontuur van de makers van De Regels van Floor (NL 2021), 86 min. Kijkwijzer: 6. Het jaar 2050. Gevechtspiloot Nova krijgt de opdracht terug te reizen in de tijd om een enorme milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?!

Encanto
Animatie, avontuur, komedie, familiefilm (VS 2021), 109 min. Kijkwijzer: 6. De buitengewone familie Madrigal woont in een magisch huis dat verscholen ligt in de bergen van Colombia. Dit huis staat in een levendige stad, op een wonderbaarlijke en kleurrijke plek genaamd Encanto. Elk kind in de familie Madrigal heeft de magische kracht van de Encanto, zoals superkrachten of geneeskrachten, behalve de 15-jarige Mirabel. Ze voelt zich een buitenbeentje. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rondom de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, als enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar familie is.

Sinds 25 september werken we weer met de volledige zaalcapaciteit (96 plaatsen) op basis van toegang met coronapas – bewijs van vaccinatie of van negatieve Covid-testuitslag en identiteitsbewijs voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via
www.filmtheatervoorschoten.nl. Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes:
www.filmtheatervoorschoten.nl