Foto: PR.
Foto: PR.

Exultate (tijdelijk) weer op het oude nest!

Algemeen

Op 21 september was de blijdschap bij de leden van Exultate Deo groot. Eindelijk konden er weer repetities in Het Praethuys met het volledige koor plaatsvinden. Ondanks het feit dat de zaal van een goed ventilatiesysteem is voorzien, was het bestuur van mening dat voorzichtigheid was geboden en daarom werden toch nog een aantal regels strikt in acht genomen en werd er steeds gecontroleerd of de lucht in de ruimte voldoende zuiver bleef. Helaas werden op 2 november de coronamaatregelen weer aangescherpt en werd de anderhalve meter weer van kracht. Hoewel dit wel is toegestaan achtte het bestuur het niet raadzaam van de anderhalve meter af te wijken en met het volledige koor op deze locatie te blijven repeteren.

Wat nu? Repeteren in groepen? Of weer volledige stilstand? Tot groot genoegen van koor en dirigent heeft het bestuur kunnen regelen dat de repetities vanaf 9 november voorlopig kunnen plaatsvinden in Het Kruispunt. Voor het koor een oude vertrouwde locatie, waar in het verleden tal van concerten werden gegeven.
Door de afmeting van de ruimte blijkt het hier mogelijk te zijn om de anderhalve meter in acht te nemen en bovendien te voldoen aan alle verdere coronaregels.

Met hernieuwd enthousiasme studeert Exultate op dit moment aan de volgende prachtige oratoriumwerken:
- Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach voor een concert op vrijdag 25 maart 2022 in De Goede Herderkerk te Wassenaar in samenwerking met Wassenaar Vocaliter.
- Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart en Messa di Gloria van Gioachino Rossini voor een jubileumconcert voor dirigent Leo den Broeder, met zijn drie koren op 11 november 2022 in Wateringen.
- Magnificat van Kim André Arnesen en Ubi Caritas van Ola Gjeilo. Voor een nader te bepalen concert.

Op 28 juni 2022 viert Exultate Deo haar 140-jarig bestaan.

Bij Exultate Deo is nog plaats voor bassen, tenoren en voor mannelijke projectleden voor de Matthäus Passion. De repetities worden, tot nader order, gehouden op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Het Kruispunt, Schoolstraat 2, Voorschoten (kerk t.o. gemeentehuis). Je bent van harte welkom om een keer een repetitie vrijblijvend bij te wonen en te ervaren hoe fijn zingen is.

Voor meer informatie: Mevrouw M. Putker, secretaris. Tel. 06 10 99 88 38 of secretaris@exultatedeo.nl