IDFA-films en documentaires in filmtheater Voorschoten. Foto's: PR.
IDFA-films en documentaires in filmtheater Voorschoten. Foto's: PR. Foto:

Filmtheater Voorschoten

Zondag 21 november, 15.30: (IDFA) Bigger than Us
Documentaire (Fr 2020-21), Regie: Flore Vasseur. 96 min. Kijkwijzer: AL. De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen. Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst.

Maandag 22 november, 20.00: No Time to Die
Actie, avontuur (VK/VS 2020), 163 min. Kijkwijzer: 12. In de 25e James Bond-film ‘No Time to Die’ heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA-agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden.

Donderdag 25 november, 20.00: Nr. 10
Drama, zwarte komedie, thriller. Regie: Alex van Warmerdam. 97 min. Kijkwijzer: 12. Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

Vrijdag 26 november, 20.00: (IDFA) Turn Your Body to the Sun
Documentaire (NL 2021) Regie: Aliona van der Horst, 93 min. Kijkwijzer: 12. Het ongelooflijke verhaal van een Sovjetsoldaat van Tataarse afkomst die in de Tweede Wereldoorlog gevangen werd genomen door de Nazi’s. Zijn dochter Sana probeert, via zijn dagboeken en verschillende persoonlijke en openbare archieven en registers, het spoor van haar zwijgende vader terug te volgen, om te begrijpen wat hem maakte tot de man die zij als kind kende.

Familiefilms
Zaterdag 20 november: De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje
Familiefilm, kinderfilm (NL 2021), 69 min. Kijkwijzer: AL. In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? Een klein ramp dreigt, want zonder sleutel zal Sinterklaas geen kadootjes kunnen brengen bij alle kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen.

Op zaterdag 20 en zondag 21 november: De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje
Familiefilm (NL 2021), 75 min. Kijkwijzer: AL. Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer de Pieten merken dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit, nu kunnen ze niet meer naar Nederland! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?

Vanaf woensdag 24 november: Encanto
Animatie, avontuur, komedie, familiefilm (VS 2021), 109 min. Kijkwijzer: 6. In Encanto van Walt Disney Animation Studios ontdekt Mirabel - het enige gewone lid van haar buitengewone familie - dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

We werken weer met de volledige zaalcapaciteit (96 plaatsen) op basis van toegang met coronapas - bewijs van vaccinatie of van negatieve covid-testuitslag en identiteitsbewijs voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen. Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes:
www.filmtheatervoorschoten.nl