Het Voorschotens Kamerkoor. Foto: PR.
Het Voorschotens Kamerkoor. Foto: PR. Foto:

Het Voorschotens Kamerkoor zoekt nieuwe leden!

Hou je van het zingen van vierstemmige koorwerken uit alle tijden, dan is er nu weer gelegenheid om je aan te melden bij ons koor!

Wij zijn een kamerkoor met een zeer gevarieerd repertoire, dat werken omvat van klassiekers als Purcell, Bach, en Mozart, tot moderne Amerikaanse componisten als Copland, Barber, en Gerswhin. Ook voeren we regelmatig composities uit van Nederlandse componisten en van onze eigen dirigent N.Ph. Hovius. Af en toe doen we ook een grotere uitvoeringen met orkestbegeleiding en solisten, zoals het Requiem van Mozart, de Johannes Passion van J.S. Bach, de Missa Criolla van Ramirez, de Petite Messe Solennelle van Rossini, en The Armed Man van Karl Jenkins. Voor een concert in samenwerking met The British School, dat helaas vanwege corona geen doorgang kon vinden, hadden wij ons zelfs op het pad van de popmuziek uit de jaren 70 en 80 begeven. U ziet: veelzijdigheid troef!

Het Voorschotens Kamerkoor is opgericht in 1988 en telt 34 leden. We repeteren iedere woensdagavond onder leiding van een professionele dirigent, Nico Ph. Hovius, die er ook goed de sfeer in houdt. De repetities zijn van 20.00-22.00 uur in Het Praethuys, Tuinderspad 1 in Voorschoten. Vanzelfsprekend nemen wij de coronamaatregelen in acht en wordt er goed geventileerd. Er is ook een korte pauze. 

Tweemaal per jaar geven wij een uitvoering, alhoewel corona de afgelopen periode een lelijke spaak in het wiel gestoken heeft. Momenteel zijn we bezig met diverse stukken van Mendelssohn, die we in februari 2022 ten gehore willen brengen. 

Wie komt onze gelederen versterken? Wij denken hierbij vooral aan tenoren. Bezoek ook vooral onze website:
www.voorschotenskamerkoor.
nl voor meer gegevens. Reacties graag naar secretaris@
voorschotenskamerkoor.nl