Hockey: Wedstrijdverslag Forescate Heren 1 -
IJssel Heren 1

Op zondag 7 november mochten de mannen van Forescate Heren 1 opnieuw aantreden op het semi-waterveld van MHC De IJsel in Nieuwerkerk ad IJssel. Een echte 6 punten wedstrijd stond vandaag op het programma, er zou hier worden bepaald wie er maandag vanaf de 7e plek in de ranglijst de week zou beginnen.

Binnen 5 minuten kwam Rens Otto via de rechterflank het 23metergebied binnen en passte een harde bal de cirkel in, Tycho Engelen nam hem met zijn forehand aan, en flatste de bal met een snelle backhand in de lange hoek van het doel van De IJssel. 0-1 is natuurlijk een lekker begin, maar nog niet genoeg.

De volgende 15 minuten ging Forescate op zoek naar het volgende doelpunt om de voorsprong uit te bereiden. Begin tweede kwart werd hiervoor een strafcorner geforceerd. Met onze strafcornerspecialist op de bank werd er besloten een geslagen corner te spelen. Deze belandde uiteindelijk onder de keeper van IJssel, en dit resulteerde in een strafbal. Dat is natuurlijk een uitgelezen kans om Derek Neijzen in het veld te brengen voor een push vanaf de stip. Een koud kunstje voor Derek en de bal belande dan ook strak in de linker kruising: 0-2. Vervolgens is het zaak om de voorsprong in ieder geval tot de rust vol te houden.

Maar helaas ging het spel vanaf hier bergafwaarts. Na een friemelgoal lag de 1-2 onverwacht achter Forescate-keeper Rens Cassee en was het tijd om het team weer even scherp op te stellen. Helaas lukte dit niet meer in de eerste helft. Een paar seconden voor het eindsignaal kreeg IJssel een strafcorner toegekend en mag de corner dus in een verlenging van de reguliere speeltijd nog worden genomen. Uit deze ‘uitspeel corner’ scoorde de thuisploeg de 2-2.

Dus bij het begin van de tweede helft begonnen de teams terug bij af, gelijke stand, met nog precies 35 minuten te spelen. Helaas was de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk, er werden veel ballen ingeleverd, onnodige acties gemaakt en er werd niet optimaal verdedigd. Daardoor kreeg IJssel meer kansen, dit zorgde voor de tweede uitspeelcorner voor De IJssel aan het einde van het 3e kwart. Ook deze corner belandde in de goal en de 3-2 stond op het scorebord.

Met nog één kwart te spelen moest alles uit de kast getrokken worden om in ieder geval 1 goal te maken en de wedstrijd naar een verdeling van de punten te trekken. Helaas begon voor beide teams het laatste kwart niet als gehoopt. Bij het uitlopen van een corner belandde een Forescate-verdediger na een duwtje op de grond op de rand van de cirkel. De cornerspecialist van IJsel had het idee dat er opzettelijk verkeerd was uitgelopen, en vond het onder de spanning van het moment nodig om erg agressief af te reageren. Terwijl de gevallen Forescate-verdediger probeerde op te staan, wist de scheidrechter zich even niet goed raad met de ontstane opwinding en commotie, en probeerde hij rust te creëren door van beide partijen een speler met een rode kaart naar de kleedkamers te sturen. Opeens speelden beide teams vanaf nu met 9 veldspelers. IJssel profiteerde hiervan en ze konden hun voorsprong zelfs uitbreiden naar 4-2.
Na een volgende gele kaart voor IJssel door een fysieke overtreding, kreeg Forescate het overwicht weer helemaal terug en via een goal van opnieuw Derek Neijzen, werd de stand 4-3. Helaas voor de mannen van Forescate eindigde de wedstrijd na 70 minuten met deze stand en moesten ze uiteindelijk puntloos naar huis.

In de ranglijst klimt IJssel een plekje tot boven Forescate, en staan de Voorschotense blauwhemden met 10 punten op een 8e plek. Al met al was het een wedstrijd om snel te vergeten. Op naar volgende week waar Pollux op het programma staat. Wij hopen onze supporters hier weer in groten getale langs de lijn te zien voor onze laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft.

Tekst: R.A.T.